Büyükşehir asfalt çalışmalarını kısa süre içerisinde bitirecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tecde’yi Maşti kavşağına bağlayan Malatya’nın en geniş bulvarı olan Altın Kayısı Bulvarında değişim dönüşüm, yenileme çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir asfalt çalışmalarını kısa süre içerisinde bitirecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tecde’yi Maşti kavşağına bağlayan Malatya’nın en geniş bulvarı olan Altın Kayısı Bulvarında değişim dönüşüm, yenileme çalışmaları yapıyor.

3.3 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde olan Altın Kayısı Bulvarının daha önce 1.1 kilometrelik bölümünü yaşanabilir mekan haline getiren Büyükşehir Belediyesi, geriye kalan 2.2 kilometrelik bölümde asfaltlama çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Altın Kayısı Bulvarında incelemelerde bulunup, yapılacak çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geziye Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ile bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti.

Açıldığı günden itibaren araç sirkülasyonu anlamında Malatya’nın en sık kullanılan yollarından biri olan Altın Kayısı Bulvarı’ndaki çalışmalara başladıklarını belirten Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert, “2.2 kilometrelik bölümde 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 3 şeritli yol planladık. Şuan asfalt öncesi pmt serimi yapıyoruz. 15 gün içinde yolumuzu trafiğe açacağız” dedi.

Gürkan: Bulvarımız peyzaj çalışmaları sonrası daha da güzel bir görünüme kavuşacak

Altın Kayısı Bulvarını Malatya’ya yakışır bir hale getirmek için çalışmalara başladıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bulvarımızın yollarını 3 gidiş 3 geliş olarak planladık. 15 gün gibi kısa sürede buradaki asfalt çalışmalarını tamamlayacağız. İşin başlangıcı ile sonuçlandırma zamanı konusunda hassas davranıyoruz. Vatandaşlarımızın bu çalışmalarda olumsuz etkilenmesini istemediğimiz için bu konuya ayrı hassasiyet duyuyoruz. Kaldırım, aydınlatma, çevre düzenlemesi, orta refüj çalışmalarına da yakın bir zamanda başlanılacak. Orta refüjümüze suya fazla ihtiyaç duymayan ağaçların dikilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Peyzaj çalışmalarıyla da bulvarımız daha güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.

Bu bölgedeki tüm yol çalışmaları bittiğinde vatandaşlarımız çok rahat edecek

Altın Kayısı Bulvarının Saray Bosna Caddesiyle birleştirilerek Fahri Kayahan Bulvarına bağlanacağını vurgulayan Başkan Gürkan, “Bulvarımız Mıhlıdut Caddesiyle birleşiyor. Biz trafik akışının daha sağlıklı yapılabilmesi için Altınkayısı-Güngör-Mıhlıdut caddelerinin birleştiği noktaya güzel bir kavşak yaptık. Bu bölgenin en büyük aksı Altın Kayısı, batısında açtığımız Saray Bosna Caddesiyle birleştiğinde doğu-batı istikametinde yeni bir yolumuz olacak. Bu da çevre yolu batı yakası ile şehir içi trafiğini rahatlatacak. Bulvarımız aynı zamanda Güney Kuşak yolunun da ana bağlantılarından biri. Bu bölgedeki tüm yol çalışmaları bittiğinde vatandaşlarımız çok rahat edecek” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER