CHP Adayı Özgür, babasının elini öperek helallik aldı

Yeşilyurt Belediye Başkan adaylığı açıklanan Jeoloji Mühendisi Erkan Özgür babasının elini öperek helallik aldı, seçim startını verdi. Yüzlerce partilinin katıldığı açıklamada duygusal anlar yaşandı.

CHP Adayı Özgür, babasının elini öperek helallik aldı

Yeşilyurt Belediye Başkan adaylığı açıklanan Jeoloji Mühendisi Erkan Özgür babasının elini öperek helallik aldı, seçim startını verdi. Yüzlerce partilinin katıldığı açıklamada duygusal anlar yaşandı.

Özgür, babasının ekmek teknesinin önünde yaptığı konuşmada; “Beni bugünlere getiren babamın helalliğini almak için buradayız. Emeği ve alın teriyle beni ve 2 kardeşimi okuttu. Biliyoruz ki Yeşilyurt’umuzun çoğunluğu benim babam gibi alın teriyle, emeğiyle geçinen insanlar. İşte ben o insanların alın teri için, emeklerinin değerli olması için adayım. Bugün benim gibi bir esnafın çocuğunun belediye başkanı adayı olmasında babamın emeğinin katkısı elbette yadsınamaz. Ama en önemli bir diğer hususta Cumhuriyet’in ta kendisidir. Demokrasidir. İşte bu yüzden bugün bana emek veren, beni cumhuriyet sevgisiyle büyüten babamın elini öpmek ve hayır duasını almak için buradayız” dedi.

“Babam ve ailem yıllarını partimize vermiş bir ailedir. Ailem beni Cumhuriyet ilkeleriyle büyüttü. Atadan dededen CHP’li bir aileyiz” diyen CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Erkan Özgür, “ Yeşilyurt’un içler acısı durumunu görünce, memleketimiz söz konusu olunca elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Yeşilyurtlulara nasıl bir Yeşilyurt istediğimizi anlatacağız. Yeşilyurt’u tekrar yeşil yapmaktan işe başlayacağız. Sadece yapacağımız hizmetleri anlatacağız, hiçbir rakibimizi eleştirerek karalama kampanyasına girmeyeceğiz. Hizmet konuşacağız. Popülizm yapmayacağız gerçekleri anlatacağız. Yapamayacağımız hiçbir hizmetin sözünü vermeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“Dil, din, mezhep ve cinsiyet ayrımcılığı yapmadan toplumun tüm renklerine saygı duyup zenginliğimiz olarak değerlendireceğiz” diyen Özgür, “ Yeşilyurt’ta sevgi ve saygıyı ön plana çıkaracağız. Yeşilyurtluların kalbini kazanacağız. Şeffaf, halkına hesap veren, baskıcı, dayatmacı bir bakış yerine, halk ile birlikte çalışan bir yerel yönetim anlayışını hayata geçireceğiz.”şeklinde konuştu.

Açıklamada konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Erkan Özgür emeğiyle geçinen Ali Dayı’nın oğlu. Hepimizin yetişme anlayışıyla birebir benzeşen bir aile yapısına sahip. Emekçi bir ailenin çocuğu. Mesleğinde başarılı, sivil toplum örgütünde uzun yıllar önemli mücadeleler vermiş bir kişi. Bugün de halkın partisinin adayı olarak huzurlarınızda. Yeşilyurt belediyesi 31 Martta CHP’nin olacak. Erkan Özgür Yeşilyurt’un yeni belediye başkanı olacak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

“Yeşilyurt beton yurt oldu”
CHP Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Erkan Özgür parti il binasında yaptığı açıklamada ise şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyet tarihinin en otoriter anlayışı ile karşı karşıyayız. Neredeyse ağzını açan, hükümete muhalif kim varsa gözaltına alınıyor. Ekonomik durumumuz iyi değil, köprümüz yolumuz çok ama karnımız aç, işsizimiz çok. Dış siyasette tek bir dostu kalmayan ülke olduk. Ülkeyi yönetenler televizyona çıkıp bol bol konuşuyorlar. Ülkeyi güllük gülistanlık gösteriyorlar ama gerçekler ile anlattıkları çok farklı. Gençlerinin yarısı işsiz olan, açlık çeken, soğandan samana her şeyi ithal etmeye başlayan ülkede, AKP Yöneticileri Türkiye’nin ekonomik olarak iyi olduğunu, kalkındığını iddia ederse bu, halkla dalga geçmekten öteye gitmeyecektir. 2. Dünya savaşı yıllarındaki tüp, şeker kuyruklarını eleştirenler, vatandaşı poşet kuyruklarına mahkum ettiler. Adalete güvenin kalmadığı, eğitimin yerlerde sürüklendiği bir Türkiye’de 31 Mart yerel seçimlerine gidiyoruz.
AKP’nin genel başkanı son günlerde ‘Dikey yapılaşmaya’ savaş açmış görünüyor. Malatya ziyaretinde gelip bir baksın Tecde’ye, Karakavak’a, Bostanbaşı’na. Yatay bir şey kalmadı. Şehir gerileşti. Betonlaştı. Malatya’nın Yeşilyurt’u AKP’nin elinde betonyurt oldu.

304 bin nüfusuyla Malatya’nın en büyük ilçesinde 82 mahalle muhtarımızla bir arada olacağız, muhtarlarımızın görüşlerini alacağız, sorunlarını dinleyeceğiz. Çözüm önerilerimizi aktaracağız.

Gündüzbey’den, Pirpirim’e, Yaka’dan, Melekbaba’ya her mahalleye ulaşacağız. Oy isteyeceğiz. Kendimizi anlatacağız.

Çok oy aldığımız mahallelere az, az oy aldığımız mahallelere daha çok gideceğiz. Yeşilyurt’la bir bütün olacağız. Yeşilyurt’a eşit ve adil hizmet sunacağız.

Milletin parasını çarçur etmeyeceğiz. Kaf dağının arkasına saklanmayacağız. Asla milletin parasını milletin ihtiyacı olmayan işlere harcamayacağız. Milletin her kurşunu kendi kuruşumuz bileceğiz.

Çocuklarımızın geleceği için çıktığımız yolda başarılı olacağımıza inanıyorum. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ve hep birlikte kazanacağız.

Yeşilyurt’u hep birlikte şaha kaldıracağız. Biz göreve geldiğimizde iyi insanlar göreve gelecek, tüm Yeşilyurt iktidara gelmiş olacak, millet iktidara gelmiş olacak.

Yeşilyurt Belediye Başkanlığı adaylığımda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’ya, İl Başkanımız Enver Kiraz’a ve tüm örgütümüze teşekkürlerimi iletiyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Bülten- 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER