Çakır Gitti, Vatandaş Selahattin Gürkan'ı İstiyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın istifa etmesinin ardından şimdi gözler Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğuna oturacak isme çevrilmiş durumda. Peki Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı kim olacak?

Çakır Gitti, Vatandaş Selahattin Gürkan'ı İstiyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın istifa etmesinin ardından şimdi gözler Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık koltuğuna oturacak isme çevrilmiş durumda. Peki Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı kim olacak? 

Genel seçimlerin erkene alınmasının ardından milletvekili olacak adaylar bulundukları görevlerden tek tek istifa etmeye başladı. Görev süresinin dolmasına 11 ay kala Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek Ak Parti Milletvekili aday adayı başvurusu yapan Ahmet Çakır'ın yerine konuşulan isimler arasında Belediye Başkan Vekilleri Şefik Şengün ve Hasan Göğüs yada  merkez ilçeler olan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın isimleri geçiyor.

VATANDAŞ GÜRKAN'I GÖRMEK İSTİYOR

Vatandaşlar, göreve geldiği ilk günden itibaren yapmış olduğu hizmetlerle dikkat çeken, bir çok belediyenin bir dönemde yapamayacağı çalışmaları 4 yıl gibi kısa bir süre içinde vatandaşların hizmetine sunan ve Türkiye’ye rol model olacak hizmet ve işler yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini belirtiyor.

Ancak, Ahmet Çakır'ın basın toplantısında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Doğanşehir Belediye Başkanı, Yazıhan Belediye Başkanı olmasına rağmen, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın olmaması acaba boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçici olarak oturmak istemiyor mu sorusunu akıllara getirdi. Ayrıca bu 11 ayda olsa taşın altına elini koyduktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın kendisine tevdi edilip, edilmeyeceği meçhul olan bir süreçte bu koltuğa neden otursun ki? soruları soruluyor.  Yani yıllardır dost oldukları bilinen Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat'ın bu programı uygulama  görüntüsü var. Tabi yorumlar da almış başını gidiyor.

Bununla birlikte ilk başkanı Hakan Kahtalı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte aynı gün istifa etmesi ise dikkat çeken başka bir konu.

Yani siyasette, Ankara'da mesaj alarak istifa ettikleri söylenenler, güvendikleri dağlara kar yağarsa ne yaparlar işte o ise ayrıca sokakta konuşulan sorulardan sadece biri.

Düşünülmesi gereken ve sorgulanması gereken bazı akıl karıştırıcı soruları buradan sormak gerek:

1-Sondan başa doğru gelecek olursak; Yel değirmeni yapıldığı gündün bu yana Malatya’nın tartıştığı bir konu oldu. Hatta o kadar gereksiz ve Malatya’nın tarihi dokusuna asla uymayan Don Kişot’un değirmeni ne oldu ki Orduzu tabiat Parkına taşınacağı açıklandı.

2- Mehmet Mert ve Zeki Sarılar görevden el çektirildi. Malatya kamu oyunda çok tartışılan Mert ve Sarılar’ın karşı hamlesi oldu mu?

3-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya kamuoyunun çok konuştuğu  konuları bilmediğini kimse iddia edemez. 

4-Malatya kamu oyunda yapılan anketlere bakıldığında Çakır ve ekibinin giderek kan kaybettiği iddiaları bu istifa ile gerçeğin kendisi olduğu ortaya çıkmıyor mu?

Sadece birkaç konu bile Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunun ateşten gömlek olduğunu ispata yetmez mi? Buna rağmen o koltuk için Ankara’da çok etkili isimlerin şimdiden çalışmaya başladığını artık sağır sultan bile duydu. Malatya için çok önemli bir koltuk olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunun hakkını verecek kişi ve ekiplerin gelmesini Allah’tan dilemekten başka bir çaremiz yok görünüyor.

Selahattin Gürkan'ı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek isteyen vatandaşlarımıza yenimalatyahaber.com olarak soruyoruz? bir çok usulsüzlüğün ortaya çıktığı, adı milyon lira borçla anılan, biriken borçların 4-5 yıldan önce kapanmayacağı, belli bir süre sonra çalışanların dahi parasının ödenemeyeceği konuşulan, bir Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunu mu ister misiniz? yoksa tek kuruş borcu olmayan, vatandaşa sürekli hizmet götüren, her kesim tarafından yaptığınız çalışmalar takdir toplayan, Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren bir Belediye başkanı mı olmak istersiniz?

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 19:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
adnan kaya
adnan kaya - 5 yıl Önce

adıyamanlı başkan istemiyoruz

Necla çebiş
Necla çebiş - 5 yıl Önce

Selahattin gürkanı büyük şehirde görmek istiyoruz...

Necla çebiş
Necla çebiş - 5 yıl Önce

Selahattin gürkanı büyük şehirde görmek istiyoruz...

Aliseydi
Aliseydi - 5 yıl Önce

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Selahattin Gürkan gibi başkana ihtiyacı var

Mehmet
Mehmet - 5 yıl Önce

selattin başkan yeşili koruyan tarihe önem veren bir kişi adam kayırmaz bildiği doğrular üzerinden yürür

irfan aydoğan
irfan aydoğan - 5 yıl Önce

SELATTİN başkan yeşili koruyan tarihe önem veren adam kayırmayan bir kişilikde tecrübeli bir başkan büyük şehiriçin ondan daha iyisi olamaz kendiside eminim bugüne kadar attığı heradımı ileriyi ğörerek atmışdır malatyamıza hayırlı olur.

levent
levent - 5 yıl Önce

Malatyamizi uzun zaman hizmet verdigini zanneden ahmet cakirin istifa etmesi malatyamiz icin gercekten cok hayirli olmustur.ahmet cakir vizyonu ve becerikeri itibariyle maalesef belediye baskanligi vasfina uygun biri degildi.suanda biyuksehir belediye baskanligina aday olarak gormrk istedigim kisi ise bence belediyecilik alaninda malatyada en basarili baskan selahattin gurkan gelmeli

Mehmet
Mehmet - 5 yıl Önce

O koltuğu gerçekten hak eden birisi gelmeli. Gelecek kişi kim olursa olsun Malatya'ya hizmet için gelecek. Başka düşünce içinde olanlar çıkmasın karşımıza. Gördüğüm kadarıyla Selahattin Gürkan çalışan bir belediye başkanı. Buna da halk karar verecek zaten

SIRADAKİ HABER