banner53

AK Parti'de Malatya'nın İlk Kadın Aday Adayı Hilal Acı Oluyor! Hilal Acı Kimdir?

Mimar Hilal ACI 24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Malatya'dan Milletvekili aday adaylığı için Büyükşehir Meclis Üyeliğinden İstifa etti. Mimar Hilal ACI adaylık müracaatını 29 Nisan Pazar günü AK Parti Malatya İl Başkanlığı’na yapacağını belirtti.

AK Parti'de Malatya'nın İlk Kadın Aday Adayı Hilal Acı Oluyor!  Hilal Acı Kimdir?

Mimar Hilal ACI 24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Malatya'dan Milletvekili aday adaylığı için Büyükşehir Meclis Üyeliğinden İstifa etti. Mimar Hilal ACI  adaylık müracaatını 29 Nisan Pazar günü AK Parti Malatya İl Başkanlığı’na yapacağını belirtti. 

Acı konuşmasının devamında "Devletimizin üzerindeki kara bulutları dağıtacak, ufkunu aydınlatacak, önünü açacak ve huzura kavuşturacak güçlü ve çalışkan neferlere Türkiye'nin ve AK Parti'nin ihtiyacı var. 2023 hedefine koşarken içerideki ve dışarıda ki terör örgütlerinden korkmadığımızı dosta ve de düşmana söylüyoruz. Bu anlamda Korkuları kovacak, ihanetleri ezecek, zalimleri sindirecek kutlu ses, yurdun dört bir yanına Malatya'dan dağılmak üzere ayağa kalkmıştır. Huzuru müjdeleyecek, kavgayı bitirecek, sevgi tohumlarını ekecek, yoksulluğu tarihe gömecek ve işsizliği yok edecek olan Adalet ve Kalkınma Partisinin şerefli bir neferi Battalgazi'nin destan şehri Malatya'dan yola çıkıyor" dedi.

HİLAL ACI KİMDİR ?

34 yaşında genç, dinamik, milletine, devletine hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş bir vatan sevdalısıdır.. İlkokulu Malatya'da okumuş ortaöğrenimini Malatya İmam Hatip Ortaokulunda tamamlamış lise öğrenimini yine Malatya'da tamamlamıştır.

Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tamamlayan Hilal Acı kariyerine Gazi Üniversitesinde master (yüksek lisans) öğrencisi olarak devam etmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Adalet M.Y.O mezunu olup yine Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü son sınıf öğrencisidir.

2012 yılında Malatya AK Parti kadın kolları tanıtım medya başkanlığı görevini başarıyla yürüten Hilal Acı Malatya'da kendisine ait Mimarlık Ofisinde iş hayatını sürdürmektedir. Ayrıca Malatya'da Mentalite Otel İnşaat Turizm şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

2014 yılından bu yana Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği görevini başarıyla yürütmüş olup; 26.04.2018 tarihinde bu görevinden istifa etmiştir. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AK Parti'den Aday adayıdır

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER