Büyükşehir İçin Gürkan'ın İsmi Ön Planda

24 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimler için müracaatlar devam ederken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın milletvekilliği aday adaylığı için Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından başkan kim olacak? sorusu gündemi meşgul etmeye başladı.

Büyükşehir İçin Gürkan'ın İsmi Ön Planda

24 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimler için müracaatlar devam ederken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın milletvekilliği aday adaylığı için Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından başkan kim olacak? sorusu gündemi meşgul etmeye başladı.​.

AK Parti'de Büyükşehir Belediye Başkanlığını isteyen 8 isim için Pazar günü AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker tarafından eğilim yoklaması yapıldı, Büyükşehir Belediye Başkanlığına; Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilleri Şefik Şengün ve Hasan Göğüs, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat’ın talip oldukları ve eğilim yoklamasına katıldıkları bilgisi verildi.

Başkanlık için yapılan bu eğilim yoklamasının sonucu hakkında her hangi bilgi verilmezken, ilk 4 sırayı alan isimlerin, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker tarafından parti genel merkezine sunulacağı ve en geç Çarşamba gününe kadar da AK Parti'de adayın belirleneceği öğrenildi.

Daha önce yenimalatyahaber.com olarak Milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yerine kimi görmek istersiniz? sorusunu yönettiğimiz vatandaşların çoğunluğu yapmış olduğu hizmetlerle öne çıkan ve başarı ödüllerine layık görülen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı görmek istedikleri ifade etmişlerdi.

GÜRKAN’IN İSMİ ÖN PLANDA

Malatya Tarafsız'ın yaptığı habere göre;"Ahmet Çakır’ın 26 Nisan Perşembe günü istifası ile boşalan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı için, başkanlık seçimi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, meclis üyeleri arasında yapılacak. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, başkanlığa aday olan üyeler için oy kullanacak ve kanunda öngörülen sayısal çoğunluğu sağlayan aday başkan seçilmiş olacak. Özellikle kamuoyunda Selahattin Gürkan isminin ön plana çıktığı öğrenildi. Tarafsız, şeffaf ve tüm kesimlere aynı mesafede duran Başkan Gürkan’ın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kesin gözüyle bakılıyor"dendi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 20:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Seyid
Seyid - 5 yıl Önce

Bencede selhattin gürkan olmalı

SIRADAKİ HABER