Başkan Gürkan, Hisartepe Mahallesini Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçesi Hisartepe Mahallesinde vatandaşlarla ve bölge muhtarlarıyla bir araya geldi.

Başkan Gürkan, Hisartepe Mahallesini Ziyaret Etti

Mahalle ziyaretleri kapsamında Hisartepe Mahallesini ziyaret eden Başkan Gürkan, vatandaşlarla ve bölge muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Hisartepemahalle ziyaretinde Başkan Gürkan’a MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve muhtarlar eşlik etti.Hisartepe mahallesine ve bölgeye yapılan hizmetlerden dolayı vatandaşlar, Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

MAHALLEMİZDEKİ HER ÇALIŞMA BAŞKANIMIZIN ESERDİR 

Ziyarette Hisartepe Mahalle Muhtarı Mustafa Çitil, “ İçme suyu konusunda büyük bir sıkıntıdaydık. Başkanımıza konuyu ilettik ve sağ olsun sorunumuzu çözdü. Başımızdan sanki bir güneş doğdu. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Hisartepe Köy Meclisi Başkanı Orhan Akbelde Hisartepe Mahallesine yapılan altyapı ve üst yapı çalışmalarından dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür etti.

İçme suyu çalışmalarından dolayı teşekkür eden Hisartepe Mahallesi Eski Muhtarı Aziz Akbel, “ Hisartepe mahallemize eğer bir çivi çakıldıysa, bir yer yapıldıysa, bir yol çalışması yapıldıysa Selahattin Gürkan Başkanımızın sayesindedir. Mahalle meydanımızda bulunan kilit taşlarına kadar Selahattin Başkanımızın eseridir. Kendilerine mahallem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hisartepe mahallesindeki çalışmalarla ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “Ciddi bir destekle, ekonomik anlamda sürekli bizlere destek sağlayan Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bölgede 3 km’lik uzaklıkta vurduğumuz sondajın sadece 2 km’sini enerji hattı yaptık. Yeni trafomuzu koyduk, 3 km hattımızı getirdik, sondajımızı vurduk. Mahallemiz şu anda sağlıklı suya kavuştu. Geçen hafta itibariyle suları depoya dökmeye başladık. Sayın Başkanımıza bütün desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgede sadece 23 km yeni içme suyu hattı yaptık. Ciddi rakamlar harcadık. Başkanızın desteğinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise, “ Özellikle içme suyu ile ilgili son zamanlarda Hisartepe’nin mevcut içme suyunda ciddi anlamda sağlık problemi vardı. Bundan dolayı da mahallede içme suyu ihtiyacı ve bu ihtiyaca binaen de sondajla ciddi anlamda önemli bir su miktarı kazandırıldı. Bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan hizmetlerden dolayı bütün muhtarlarımız adına başkanımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

Gürkan, “ Şehrimizin cazibe merkezi olması için çalışıyoruz”

Hisartepe Mahallesine, bölgeye ve Malatya’ya yapılan hizmetin farzı ayin görevlerden olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Bölge bizim bölgemizdir. Özellikle Battalgazi Belediye Başkanlığı dönemimde bölgenin cazibe merkezi olması noktasında büyük yatırımlar yaptık. Bölgede geleneksel tıp merkezi yaptık 5 yıldızlı otel yaptık. Bayanlara ve erkeklere ayrı hamam, sauna ve yüzme havuzu hepsini yaptık. Yine içmece sularının yani böbrek taşlarına iyi gelen suların yapılması için güzel bir peyzaj düzenlemesi yaptık. Tatlı su noktasında Kapıkaya’dan tatlı su getirdik bölgenin insanları mağdur olmasın diye. Diğer taraftan kaplıca bulabilir miyiz diye çalışma yaptık ama çıkmadı. Şu anda da kaplıca ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. 
Şehrimizin de cazibe merkezi olması için çaba gösteriyoruz. Önceden Malatya’yı doğunun parlayan yıldızı yapacağız diyorduk. Artık Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Ankara ve İstanbul gibi şehirler gelsinler Malatya’da ders alsınlar diyor. Nerden nereye gelmişiz. EXPO 2028’de bütün dünya bahçeleri Malatya’da gelip kendisini gösterecek. Artık dünyanın metropol bir şehri olma yolunda hızla gidiyoruz. Hizmetler noktasında bütün şehirler içerisinde bütçeleri de dâhil olmak üzere açık arayla en fazla yatırım yapan belediye Malatya Büyükşehir Belediyesidir. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER