65 yaş üstü yaşlılar, güneşli havanın tadını çıkardılar

Corona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlara verilen sokağa çıkma yasağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla Malatya'da bugün 4 saatlik izinle gevşetildi.

65 yaş üstü yaşlılar, güneşli havanın tadını çıkardılar

Malatya'da bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar, 2 aylık bir sürenin ardından kendileri için tanınan 4 saatlik izin ile  dışarıya çıkarak sürelerini Park ve bahçelerde giderdiler. 

Coronaviürüs nedeniyle 2 aydır evlerinden dışarı çıkma izinleri bulunmayan 65 yaş üstü  vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açıklanan yeniden normalleşme sürecinin ilk adımı kapsamında bugün saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarıya çıktılar. Kendilerine verilen 4 saatlik zaman dilimini en iyi şekilde kullanmak isteyen 65 yaş üstü vatandaşlar, Malatya'da güneşli havanın  tadını Park ve Bahçelerde çıkardılar. 2 aylık bir sürenin ardından yeniden sokağı çıkmanın mutluluğunu yaşayan yaşlılar, sosyal mesafe kurallarına uyarak rahat rahat dolaştılar.

Dolaşma alanlarında eş ve dostları ile karşılaşan yaşlılar, Corona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafeyi koruyarak sohbet ettiler. Alınan tedbirler kapsamında uzun süredir evde sıkıldıklarını belirten vatandaşlar, ancak alınan bu kararın kendi sağlıkları için olduğunu ve virüsün salgını bitene kadar evde kalacaklarını söylediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER