Yeşilyurt Belediyesi’nden tarıma ve çiftçilere büyük destek!

Yeşilyurt Belediyesi’nden tarıma ve çiftçilere büyük destek! Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde düzenlenen Fidan Dağıtım Programına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav, Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürü Süleyman Pektaş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Çiftçiler katıldı.

Yeşilyurt Belediyesi’nden tarıma ve çiftçilere büyük destek!

Yeşilyurt Belediyesine tarımsal hizmetlere verdiği önemden dolayı teşekkürlerini sunan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, “İlkbaharın başladığı bugünlerde özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğunlaştığı, çiftçilerimizin de bağın ve bahçesinde emek vererek rızkını aradığı bir dönemdeyiz. Tarıma ve çiftçilerimize yönelik desteklerine devam eden Yeşilyurt Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen badem, dut ağacı ve mahlep gibi fidanların dağıtımıyla çiftçilerimizin faaliyetlerine çeşitlilik kazandırma ve genişletme imkanı sunulmuştur.Çiftçilerimiz kendilerine verilen fidanları toprakla buluşturarak hem atıl vaziyetteki tarım arazilerimizi üretime dahil etme hem de boş arazileri yeşillendirerek gelecek nesillere daha fazla yeşil alan bırakma anlamında önemli bir görev üstlenmiş olacaklar.Yeşilyurt Belediyemizi bu güzel etkinliklerinden dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt’u tarım kenti yapma hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dağıtımını yaptıkları 60bin adet meyve fidanıyla birlikte tarımsal hizmetlerine yeni bir soluk getirdiklerini söyledi.

Tarıma ve çiftçilere yönelik desteklerine bir yenisini daha eklemenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Başkan Çınar, “ Tarım ve Orman Genel Müdürlüğümüzden temin ettiğimiz toplamda 60 bin adet badem, dut ağacı ve mahlep fidanının çiftçilerimizle buluşturarak, tarımsal alanlarımızın daha fazla hareketlenmesi, bağ ve bahçe işlerinin yoğunlaşmasına katkı sunmuş oluyoruz. 2019 yılındaki Mahalli İdareler Seçimlerinde gençlere ve tarıma yönelik yatırımlara daha fazla alan açacağımızı ifade etmiştik. Gençlere yönelik yatırımlarımız ve projelerimiz ülke çapında büyük ses getirirken, geçen yıl bu alana en fazla yatırım yapan belediye olarak, Cumhurbaşkanımızdan ödül almıştık. Tarımsal hizmetlerde ise belirlediğimiz hedeflere doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Planlı ve sistemli çalışmalarımız neticesinde üç yıl içerisinde çok büyük mesafeler aldık. Hizmete sunduğumuz Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamız ve Yeşil Gıda Seracılık Alanımızın yanı sıra çiftçilerimize yönelik büyük desteklerimiz ve fide dağıtımlarımızla bu alanda ne kadar iddialı olduğumuzu gözler önüne seriyoruz.” diye konuştu.

Başkan Çınar, hedeflerinin Yeşilyurt’u tarım kenti yapmak olduğunu hatırlatırken, sözlerini şöyle sürdürdü; “ İlçemizin mevcut tarımsal potansiyelinin ön plana çıkarılması, yeni faaliyetlerle geliştirilmesi ve tarımsal ürünlerimizdeki çeşitliliği artırma noktasında var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz; Yeşilyurt’u tarım kenti yaparak bu alanda da söz sahibi olmasını sağlamaktır. Malatya’nın zengin ve verimli topraklarında yetişen, bu bölgeye özgü meyve ve sebzelerin ihracatının artması ve ticari potansiyelinin yükselmesi içinde kendi bölgemizde etkin ve kararlı bir çalışma döneminden geçiyoruz. Doğal ortamlarda yetişen sebzelerimizden yapılan yöresel yemeklerimizin yanı sıra tadına doyulmaz meyvelerimizin coğrafi işaret tescil belgelerini teker teker alarak, bu eşsiz ürünlerimizi markalaştırıp hak ettikleri değeri görmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İlçemizin zengin tarım potansiyelini bu şekilde ön plana çıkartıp, yöresel yemeklerimiz ve gastronomimizin de daha fazla yakından tanınmasına öncülük ediyoruz. Bugün itibariyle 60 bin meyve fidanımızı çiftçilerimizle buluşturarak topraklarımızdan bereketli ve bol ürünler toplanmasına bununla birlikte ilçemizin muhtelif bölgelerinin daha fazla yeşillenmesine bir katkı daha sunmuş oluyoruz. Sebze fidanlarımızı da yakın zamanda çiftçilerimize dağıtacağız. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz yeter ki fidan istesin, toprağı işlemek ve ürün toplamak istesin bizler üstümüze düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız.Tarımsal hizmetler için her türlü imkanı seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bugün dağıtımına başladığımız fidanların temin edilmesinde desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere faaliyetlerimize desteklerimizi esirgemeyen bütün çiftçilerimize, üreticilerimize ve hizmetlerimizin halka ulaşmasında köprü vaziyeti gören bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından hazırlanan meyve fidanları, çiftçilere teslim edildi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER