Yeni Caminin Sülieti Kaybolmasın

Malatya Kent Konseyi, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile birlikte Malatya’nın sorunlarının konuşulduğu, tartışıldığı, çözüm önerilerinin geliştirildiği,  ortak akıl mekanizmasını harekete geçiren misyonu ile çalışmalarına devam ediyor.

Yeni Caminin Sülieti Kaybolmasın

Bu kapsamda Malatya ile ilgili güncel meselelerin konuşulduğu bir istişare toplantısı düzenlendi. Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, kanaat önderleri ve mahalle muhtarları da katıldı.

Toplantı esnasında24 Ocak 2020'de Elazığ merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören 109 yıllık Yeni Cami'deki güçlendirme ve restorasyon çalışmalarında yapılan bazı eklemelerin caminin siluetinibozacağı konusunda endişeler dile getirildi. Özellikle abdest alınan yerlerde yapılan mekânsal değişiklik ve tadilatın caminin görünürlüğüne engel olduğu belirtildi. Yeni yapılan abdest alma yerlerinin yüksekliğinden dolayı caminin giriş kısmı tarafından bakıldığında sadece kubbelerin görüldüğü bundan dolayı da caminin görsel ve estetik görünürlüğüne zarar verdiği vurgulandı. Malatya Valisi Aydın Baruş ise bu konu ile alakalı olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşüleceğini belirterek gerekli çalışmaların yapılması noktasında destek olacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER