'Türkiye’yi refaha ulaştıracak atılımları görürüz'

31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, önemli açıklamalarda bulundu

'Türkiye’yi refaha ulaştıracak atılımları görürüz'

31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart seçimlerinde partisinin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Osman Marasalı; “31 Mart seçimlerinin yapıldığı ve akabindeki yansımaların yoğun olarak yaşandığı bir seçim dönemini geçirdik. ’31 Mart seçimlerinin tek bir izahatını yap’ derseniz aklımıza gelen husus şudur ki, aziz milletimiz yıllardan bu yana olduğu gibi, olmazları deneme konusundaki ısrarında devam etmektedir. Bu ısrarının hayırlı sonuçlar getirmesini niyaz ediyoruz. 50 senedir hayırla sonuçlanmadı, umarım 51. sene de hayırla sonuçlanır. Ve ülkemizi gerçek sorunu olan işsizlik, ekonomi, dış politika, eğitim gibi konularda milletin önünü açacak ve Türkiye’yi refaha ulaştıracak atılımları görürüz. Bu seçim basının yalanlarıyla, iktidarın algısı, iftiralarıyla, tarihe kazınmış zorlu bir seçimdi. Seçimlerde kullanılan ayrıştırıcı, ötekileştirici dil maalesef, Pütürge’mizde iki can aldı. Akabinde şehit cenazesinde ana muhalefet partisinin lideri, linç girişimine maruz kaldı. Bu gidişat Türkiye’ye pahalı patlayacak gibi görünürken, maalesef iktidarda bulunan kardeşlerimiz ve onların hiç bir etik tanımayan ortakları, yangına körükle gitmekte, ekonomik olarak sıkıntıya düşen iktidarın milliyetçi, ayrıştırıcı söylemlerle ayakta durması ve koltuğunun bekasını sağlamaya yönelik dili devam ettirdiklerini görüyoruz” dedi.

“ÇÖZÜM BİZDE”

‘Ekonomik sıkıntıları ve işsizliği yenebilecek tek parti Saadet Partisidir’ diyen Marasalı; “Konkordatoların iptal edilmesi, iflas ertelemelerin zorlaştırılması ülkenin iyiye gittiğine delalet etmiyor. Her gün bir firmamız maalesef ödeme zorluğu içerisine düşüp, kepenk kapatıyor. Türkiye nüfusunun yüzde 1’ini oluşturan Malatya’mız, Türkiye’deki 4 milyon 660 bin işsizin yüzde 1’inden pay alıyor. Külfet olan işsizlikte yüzde 1’i bize reva görüyorlar, ama kamu kaynaklarının paylaştırılması konusuna gelindiğinde nüfusunun yüzde 1’ini oluşturmamıza rağmen, sadece yüzde 0.4 oranında bize para aktarıyorlar. Malatya’nın önündeki en büyük problem bizce budur. Acilen nüfusunun yüzde 1’ini oluşturduğumuz gibi, İşsiz nüfusun yüzde 1’ine sahip olduğumuz gibi kamu kaynaklarından ve merkezi hükümetten yüzde 1 oranında pay almak istiyoruz. 4 milyon 660 bin ile işsizimize iş bulmak amacıyla nasıl mücadele edilecek. Bu konu ile ilgili herhangi bir çözüm önerisine, ne iktidardan, ne de milletin muhalefet görevi verdiği muhalefet partilerinden duymamaktayız. İkisini de ortak görüşü, üç kağıt ekonomisinden yana. Biz sizden daha iyi borç alırız, hayır efendim biz sizden daha iyi borç alırız tartışmasını yapıyorlar. Türkiye’de işsizlikle mücadeleyi önemseyen ve çözüm önerisi getirecek tek parti Saadet Partisidir” şeklinde konuştu.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2019, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER