Hekimhan’da Saklı Cennet: Girmana Kanyonu

Girmana Kanyonu doğal güzellikleriyle saklı bir cenneti andıran Malatya’nın Hekimhan ilçesi, rengârenk görüntüsüyle tabloları aratmayan manzaralar oluşturuyor.

Hekimhan’da Saklı Cennet: Girmana Kanyonu

Girmana Kanyonu doğal güzellikleriyle saklı bir cenneti andıran Malatya’nın Hekimhan ilçesi, rengârenk görüntüsüyle tabloları aratmayan manzaralar oluşturuyor.

Malatya’ya 70 kilometre uzaklıktaki Hekimhan ilçesi, bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine tabloları aratmayan bir manzara yaşatıyor.

Engebeli ve dağlık bir bölgeye sahip olan 1050 rakımlı ilçe tarihi Taşhan, kanyonları, dipsiz gölü, yama dağı gibi ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Bu özellikleriyle dikkati çeken ilçe, kış mevsimi öncesi misafirlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Mesire alanları, yürüyüş yolları, doğa tutkunlarının yanı sıra fotoğraf meraklılarını da cezbeden ilçe, sonbaharın bütün renklerini barındıran manzarasıyla adeta doğal stüdyo imkânı sağlıyor. Serin, temiz havası ve eşsiz doğa manzarasıyla yıl içerisinde yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan Girmana Kanyonunun doğal güzellikleri bir arada. Kanyon, yılın bu zamanında renk cümbüşüne dönen tabiatıyla, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor.

Büyükşehir yasası ile kapanan Girmana Beldesinin son başkanı Kaya Akgül ile Kanyonda incelemelerde bulunan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, ilçenin terk edilen değil tercih edilen ve özlenilen bir yer olduğunu belirterek, ilçedeki tarihi ve doğal güzelliklerin tanıtılması için yoğun çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Karadağ, “Hekimhan, doğanın tüm renklerini bünyesinde barındırıyor. 7 rengin ana kuşak olarak bilindiği renklerden fazlasını doğal olarak koruyor. İlçedee ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkan görüntüler görülmeye değer. Malatya’ya 55 km. Hekimhan’a 20 km olan Girmana Kanyonu’na tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2019, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER