Sultansuyu Harası Nerede?

Sultansuyu Harası Nerede?Akçadağ ilçesi sınırları içinde bulunan Sultansuyu Harası, Malatya’nın 27 kilometre batısında Malatya-Kayseri karayolu üzerinde Sultansuyu vadisinde bulunmaktadır. İşletme 1865 yılında Sultansuyu Çiftlikatu Hümayun adı ile kurulmuş, 1915 yılında Hara, 1928 yılında Sultansuyu Harası adını almıştır. 1984 yılından bu yana TİGEM bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sultansuyu Harası Nerede?

Akçadağ ilçesi sınırları içinde bulunan Sultansuyu Harası, Malatya’nın 27 kilometre batısında Malatya-Kayseri karayolu üzerinde Sultansuyu vadisinde bulunmaktadır. İşletme 1865 yılında Sultansuyu Çiftlikatu Hümayun adı ile kurulmuş, 1915 yılında Hara, 1928 yılında Sultansuyu Harası adını almıştır. 1984 yılından bu yana TİGEM bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Hara, safkan Arap atlarıyla ünlü olmakla beraber yöre çiftçisine tarım ve hayvancılık alanında destek de sağlamaktadır. Safkan Arap atı yetiştiriciliği ve sığırcılık faaliyetleri yapılan Sultansuyu Harası yakınındaki Sultansuyu Barajı ve çevresinde piknik yapma ve dinlenme imkânı bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER