Su Baskınlarına Ve Göllenmelere Maski Müdahale Etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya’yı etkisi altına yoğun yağış esnasında meydana gelen sıkıntıların önüne geçmek için Acil Müdahale Ekibi oluşturdu. Ekipler, dün sabah saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle meydana gelen su baskınlarına ve birikintilere müdahale etti.  

Su Baskınlarına Ve Göllenmelere Maski Müdahale Etti

ALO 185 Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarların koordineli bir şekilde ekiplere iletildiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için sahada olduklarını kaydetti. Şehrin bazı noktalarında ve ana arterlerde göllenmeler yaşandığını söyleyen Mert, “Yağmursuyu drenaj hatlarını ve yağmur mazgallarını temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Ani ve yoğun yağış sonrasında şehrimizin bazı noktalarında olumsuzluklar yaşandı. Acil Müdahale Ekiplerimiz hazırda bekliyordu. Tüm ekiplerimiz sahaya çıkarak göllenmelere ve baskınlara müdahale etti. Dün yaşanan sağanak yağış sonucunda şehir merkezine metrekare başına düşen yağmur miktarı 6.4 kg/m2 olarak ölçüldü. Hafta sonu Cumartesi gününe kadar yağışların yoğun bir şekilde devam edeceği gözlemlenmektedir. Acil müdahale için ekiplerimiz 7/24 görevinin başında” dedi.  

Bu arada MASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun yağışlara bağlı olarak, oluşabilecek sıkıntılar için vatandaşların 185 nolu MASKİ çağrı merkezi numaralarından taleplerini iletebilecekleri kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER