SP Malatya 7. Olağan Kongresi Yapıldı

SP Malatya 7. İl Olağan Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş'in katılımıyla gerçekleştirildi. Mevcut İl Başkanı Osman Cemali Marasalı, katılan delegelerin oylarıyla yeniden il başkanlığı görevine seçildi.

SP Malatya 7. Olağan Kongresi Yapıldı

Kongrenin açılışında konuşan SP Malatya İl Başkanı Osman Cemali Marasalı, kongrenin hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu. Önceki yönetimde yer alanlara verdiği emeklerden dolayı teşekkür eden Marasalı, "Varlığını ülke kavgası üzerine kurmuş, siyasi bir ortamın oluşturduğu havaya rağmen düşünebilen, kardeşlik hukukunu ayaklar altına almadan konuşabilen, bir araya gelen bir ortamı sağlayabilmek için canla başla gayret gösterdiler. Bütün badirelere rağmen, hem 2018 hem de 2019 seçimlerinde Milli Görüş'ün tek temsilcisi Saadet Partisi'nin gururu ve onuru o arkadaşlarımın üzerindedir. Bundan dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Bugün bu listede kendilerinden daha genç arkadaşlara bırakan muhterem büyüklerimize huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Onlardan aldığımız bayrağı daha iyi yerlere taşıyacağımıza emin olabilirler" dedi. 

SP Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş ise, toplantının ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Güneş, tüm ülkenin Saadet Partisi'nin neler anlatacağını merakla beklediğini belirterek, "Her partiden milletvekilleri, insanlar partimize gelerek, düşüncelerini anlatarak, bulunduğumuz yer hakkında rahatlıkla bilgi alıyorlar. Biz şuan şu kadar oy aldıktan ziyade,  bazı yazarların ifade ettiği gibi, Türkiye'de bir olay gerçekleştiğinde Saadet Partisi ne diyecek diye beklenen bir partiyiz. Kıymetimiz her geçen gün artıyor. Türkiye karpuz gibi ortadan ikiye bölünmek üzereyken Saadet Partisi kurmuş olduğu ittifaklarla, yaptığı görüşmeler ve kullandığı dil ile kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi hiç kimseye yapmayarak, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağlamıştır" diye konuştu.

Kongreye online katılan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Malatya 7. Olağan Kongresi'nde konuştu. Karamollaoğlu, pandeminin kongrenin daha coşkulu yapılmasına engel olduğunu söyledi. Milli Görüş'ün hakkı üstün tuttuğunu belirterek, "Sadece kendi ülkemize değil bütün Dünya'ya saadet getirmek için gayret eden bir anlayışa sahibiz. Bunu ülkemizde başlatmamız lazım. İlk hedefimiz ne diye sorarsanız yaşanabilir memleketimizi yaşanabilir bir ülke haline getirmektir. Erbakan'ı anma programında bütün siyasi partilerini bir araya getirdik. Bu önemli çünkü biz bu ülkenin harcıyız. Bu ülkeye en büyük hizmeti 'Milli Görüş' verecektir. Milli Görüş, cihad anlayışıyla hareket etmeye bize emreder" dedi.

Karamollaoğlu, bugün ülke ekonomisinde ciddi problemlerin yaşandığını vurgulayarak, "İşsizlik almış başını gidiyor, resmi rakamlar 4,5 milyon diyor ama fiiliyatta bu rakam 11 milyonu geçmiş. Geçim sıkıntısı ciddi bir boyut kazanmış, işsizler zaten geçinemiyorlar. Çalışanlar da geçimlerini sağlayacak kadar bir mali imkana sahip değiller. İşçi, memur, çiftçi, esnaf, emekli, engellilerimiz kimse rahat bir geçim imkanına sahip değiller. Nasıl düzelecek, üretime artıracak her şeye destek olmalıyız, mali olarak. Başta tarımı. Çok tarıma çok büyük önem vermeliyiz. Zenginleştik, milli gelirimiz arttı, bundan sonra yapmamız gereken bir şey var mı? Elbette var. O da milli gelirin adil dağılımıdır. Birileri çok zengin olacak, nerden kazandığı, nerede harcadığı belli olmayacak. Birileri ise karnını bile doyuramayacak, olmaz. Milli geliri artırmak önemlidir ama milli gelirin adil paylaşımı daha da önemlidir" sözlerine yer verdi. 

Kongre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Keleş, DEVA Partisi İl Başkanı Onur Güneş, HDP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER