Çalık: 'Kılıçdaroğlu CHP’yi ne hale getirdi'

Çalık: 'Kılıçdaroğlu CHP’yi ne hale getirdi'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Erdoğan bir milli güvenlik sorunudur’ sözlerine tepki göstererek, “Asıl sorun ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP’yi, ülkenin bağımsızlığına kasteden bir terör örgütünün siyasi uzantısıyla işbirliği yapar hale getirmiş olmanızdır” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Şeyhbayram ve Salköprü mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Yeşilyurt Gedik Kültür Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Çalık, Tatvan'da kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileğinde bulunarak, “İçimiz yandı, yüreğimiz dağlandı. Vatanımızda şühedanın can bedeli üzerinde durduğumuzu ve şuurla yaşamamız gerektiğini asla unutmamalıyız” ifadesini kullandı. 

“CHP yerli ve milli duruştan uzak politikalar yürütüyor”

Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘Erdoğan bir milli güvenlik sorunudur’ sözlerine tepki göstererek, “Asıl sorun; ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP’yi, ülkenin bağımsızlığına kasteden terör örgütünün siyasi uzantısıyla işbirliği yapar hale getirmiş olmanız, yerli ve milli duruştan uzak izlediğiniz politikalarınız, kirli dostluklarınız ve ilişkilerinizdir. Asıl sorun askere, polise kurşun sıkan, kadın ve çocuk demeden sivilleri katleden terör örgütü PKK’nın iradesine teslim olmuş, sırtını yaslamış bir siyasi partiye dostum diyerek iktidar hayali kurmanızdır” dedi.

“Kılıçdaroğlu sürekli Türkiye karşıtlarının yanında duruyor”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı nefret ve hakaret dilinin siyaseti kirlettiğini ifade eden Çalık, “PKK'yı,PYD'yi,FETÖ'yü milli güvenlik meselesi olarak görmeyen Kılıçdaroğlu, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz konularında Türkiye karşıtlarının tezini savunuyor, milli güvenlik siyaseti hakkında sürekli Türkiye karşıtlarının yanında duruyor. Türkiye'nin milli güvenliğinin korunması için en kararlı adımlara ve güçlü siyasetlere imza atan Cumhurbaşkanımıza yönelik Kılıçdaroğlu’nun demokrasiye aykırı şekilde ve Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden saldırganların diliyle yapmış olduğu açıklamasını şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER