Sokağa Çıkma Yasağı Başladı

Ülkemizde yaşanan Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığının açıkladığı kararla Malatya'nın da içinde bulunduğu toplam 31 Büyükşehir ile birlikte Zonguldak ilçesinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sokağa Çıkma Yasağı Başladı

32 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de çok fayda can kaybının yaşandığı coronavirüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulunun sunmuş olduğu öneriler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ülkemizde bulunan 31 il ve Zonguldak'ta vatandaşlarının dışarıya çıkması yasaklandı.

Sosyal izolasyonu önemli olduğu virüs salgınında, özellikle sosyal mesafeyi korumak adına ve bu salgının yayılım hızını kontrol altına almak adına alınan birçok tedbir kararı ile birlikte sokağa çıkma yasağı da 10 Nisan gecesi uygulanmaya başlandı.

YASAK 2 GÜN SÜRECEK

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Büyükşehir kapsamında olan iller 10 Nisan gece 24.00 itibariyle sokağa çıkma yasağını uygulayacak ve yasak  pazar gecesi yine 24.00  itibariyle  son bulacak.

YASAĞA UYMAYANLARA PARA CEZASI

Sokağa çıkma kararının alınmasının ardından vatandaşlar arasında büyük bir telaşlanma başlarken, özellikle ekmek almak isteyen vatandaşların fırınlar ve marketler önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. herkes fırınların dahi kapalı olacağını düşünürken İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelge ile fırınlar başta olmak üzere, sağlık ürün satış yerleri, eczaneler, kamu ve özel sağlık kurumları,Çağrı merkezleri, PTT, Kargo ile  bakım merkezlerinin açık kalacakları belirtildi.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından alınan dışarı çıkma yasağına uymayan vatandaşlara  ilgili kanun maddesi gereğince 400 TL'den başyarak para cezası ve işlem yapılması  emri verildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER