Malatya Valiliğinden Sokak Hayvanları İçin Yeni Karar

Koronavirüs nedeniyle Malatya'da alınan sokağa çıkma yasağının ardından ali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar, tüp dağıtım hizmetine izin verilmesine, aciliyet arzeden veterinerlik hizmetleri izin verilmesine ve sokak hayvanlarını besleme faaliyetlerinde bulunan vatandaşlara izin verilmesi kararlaştırıldı.

Malatya Valiliğinden Sokak Hayvanları İçin Yeni Karar

İşte alınan o kararlar;

İl Hıfzıssıhha Kurulu 11.04.2020 Cumartesi günü Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlamıştır.

Çin’in Vuhan kentinde başlayan Koronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır.
Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma adına İlimizde de birçok tedbir kararı alınarak hayata geçirilmiştir.
Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla; İlimizde Covid-19 ile mücadele kapsamında10 Nisan saat 24.00’ten 12 Nisan saat 24.00’e kadar 48 saat süre ile sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine ilişkin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 10.04.2020 tarih ve 2020/36 no’lu kararı ile ilgili olarakaşağıdaki ilave tedbirlerin alınması zarureti oluşmuştur.

.Bu kapsamda;
1- Doğalgaz bulunmayan yerlerde tüp gaz ihtiyacını karşılayabilmek için tüp dağıtım hizmetine izin verilmesine,

2-Hayvan sağlığı açısından önem ve aciliyet arzeden veterinerlik hizmetleri için veterinerlerin hizmet vermesine izin verilmesine,

3-Sokak hayvanlarının beslenmelerinin engellenmemesi ve hayatlarını sürdürebilmeleri amacı ile sokak hayvanlarını beslemek, bunlara yiyecek vermek amacı ile sokağa çıkmak isteyen ve daha önceden sokak hayvanlarını besleyen, bu tür faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımıza sadece bu amacı gerçekleştirmesi için izin verilmesine,
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER