Erdoğan Müjdeyi Verdi...Karadeniz'de Doğalgaz Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe'de merakla beklene müjdeyi açıklıyor. 'Cuma günü tüm milletimize bir müjde vereceğiz açıklamlarının ardından kameralar karşısına çıkan Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar küp doğalgaz bulunduğunu duyurdu.

Erdoğan Müjdeyi Verdi...Karadeniz'de Doğalgaz Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kamuoyunun merakla beklediği 'müjde'yi açıkladı. Erdoğan, 'Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih'in yanında Yavuz ve Kanuni sondaj gemimizle dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında olduk. Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık. Aziz milletim evet, sevincimizi hep birlikte yaşamak için şimdi müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz Tuna1'deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.
Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Hedefimiz ülkemizin enerji sorununu kökten sökmektir"dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2020, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER