Şehrin Mimarı Projelerini 4 Yılda Tamamladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Malatya'nın da içinde bulunduğu bazı şehirler deki eski stadyumların 'Millet Bahçesi' olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını açıklanmasının ardından Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın 2014 yılında açıklamış olduğu projelerden olan Yeşil Kuşak projesi de Malatya'nın ve Battalgazi'nin hizmetine sunularak, Millet Bahçesine dönüştürülecek.

Şehrin Mimarı Projelerini 4 Yılda Tamamladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Malatya'nın da içinde bulunduğu bazı şehirler deki eski stadyumların 'Millet Bahçesi'  olarak vatandaşların hizmetine sunulacağını açıklanmasının ardından Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın 2014 yılında açıklamış olduğu projelerden olan Yeşil Kuşak projesi de  Malatya'nın ve Battalgazi'nin hizmetine sunularak,  Millet Bahçesine dönüştürülecek.

Bir Belediyenin 40 yılda yapamayacağı  hizmetleri 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde hayata geçiren Battalgazi Belediye Başkan'ı Selahattin Gürkan ve ekibi,  Özellikle Sağlık Turizmi açısından önemli olan  ve yapımında sona yaklaşılan İspendere içmeleri’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi, Mahallelik Projesi, Yaşam Merkezi,  bölgenin ilk Engelsiz Yaşam Merkezi, Tahtalı Hamam Müzesi, Mahalle Müzeleri, Kent Müzesi, DSİ 92. Şube Müdürlüğü Binası, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Atatürk Kız Anadolu Lisesi yeni binası ve Sosyal Tesisleri vatandaşların hizmetine sundu. Gürkan'ın yine yıllar önce dile getirmiş olduğu  2. Üniversite yani  Turgut Özal Üniversitesi,  Kanun tasarısına göre;  İnönü Üniversitesi’ne bağlıyken Turgut Özal Üniversitesine bağlanan Su Ürünleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulları ve lisansüstü eğitim fakülteleri yeni üniversiteyi oluşturacak.

"MALATYA'NIN BÜYÜK BİR PARK'A İHTİYACI VAR"

Malatya'nın Akciğer anlamında büyük bir parka ihtiyacı olduğunu da 6 Haziran 2014'te gerçekleştirilen AK Parti İstişare Toplantısında gündeme getiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,"TOKİ Başkanı ile önceden bir yerde karşılaşmamız ve uzun görüşmemiz oldu. TOKİ Başkanımıza şunu ifade ettim; Malatya'mızın Akciğer anlamında büyük bir parkı yoktur. Bu anlamda bizim sizlerden taleplerimiz vardır. Nedir bu talepler dediklerinde ise  Devlet Hastanesinin belli bir kısmının hastane, diğer kısmını ise yeşil alan olarak, Stadyum'un yerinin yeşil alan, park olarak Jandarma'nın İnderesi'ndeki  13 dönümlük alanında bize yeşil alan olarak verilmesini söyledik. Tabi TOKİ Başkanımızın bu konuya olan yaklaşımı hakikaten takdire şayan bir yaklaşımdı. TOKİ Başkanımız bana, bizler  yeşil alan ve parkları önemsemedik. Koca koca binaları diktik  o binalar bizim başımıza bela oldu ve daha sonra o binaları yıkıp, yeşil alan yapacak gücümüz kalmadı dedi. Zaten kendilerinin de ifadeleri bu konu hakkında yeşil alan ve park olması noktasındadır" dedi.

"DÜŞÜNCEMİZİ VALİMİZ İLE PAYLAŞTIK"

TOKİ Başkanı  ile görüştükten sonra  dönemin Malatya Valisini ziyaret ettiğini konuşmasında dile getiren  Başkan Gürkan," TOKİ Başkanımız ile bu konuyu görüştüğümüzü ve sıcak baktığını ,  Atatürk Kız Lisesi, Nene Hatun ilköğretim okulu ve Sanat okulunu oradan kaldırıp Devlet Su İşlerinin de bir kısmını o parka dahil ederek, 200 dönümlük park alanı olarak düşüncemiz olduğunu valimize söyledik" ifadelerini kullandı.

"GELECEK KUŞAKLARA  MİRAS BIRAKACAK  ANLAYIŞI BENİMSİYORUZ"

Yeşile verdiği önemle bilinen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, konuşmasının sonunda Yeşil Kuşak Projesinin  Malatya ile Battalgazi'nin önünü açacak bir proje olduğunu istişare toplantısında bir kez daha ifade ederek,"Seçkin İnsanların yaşadığı yere seçkin hizmetleri sunmak gibi bir sorumluluk ve anlayış içerisinde olarak, Malatya'nın geleceğini aydınlatacak,  gelecek kuşaklara iyi bir miras bırakacak hizmet anlayışını benimsememiz  gerekir" şeklinde konuştu.

Başkan Selahattin Gürkan'ın döneminde önemli hizmetler hayata geçirilirken, Malatya ve Battalgazi belediyecilk tarihinde kısa süre içerisinde katılımcı, sosyal, kültürel, çevre dostu ve hizmet  anlayışını gördüler. Açıklamış olduğu projeleri 4 yıllık görev süresinde tamamlayan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, herkesin takdirini topladı

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 13:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cengiz
Cengiz - 4 yıl Önce

tebrikler başkanım tebrik ediyorum sizi

Cihat
Cihat - 4 yıl Önce

Başkanım gerçekten canı gönülden çalışıyorsunuz Allah yolunuzu açık etsin Battalgazi devlet hastanesinden bahsetmiyorsunuz hiç başkanım buda sizin verdiğiniz önemli sözlerden biriydi.

Uğur
Uğur - 4 yıl Önce

Akp ye hiç oy vermem ama bu adam ayni sekil Battalgazi’den akpden aday olursa oyumu vereceğim

Kasım
Kasım - 4 yıl Önce

Diğerleri gibi yatmıyor en azından millet le iç içe hep çalışıyor başkan

M.nuri kardak
M.nuri kardak - 4 yıl Önce

Gerçekten selahattin başkan iyi calisiyor devam ederse destekleriniz yanında olur

seçkin
seçkin - 4 yıl Önce

Başkanım çalışmalarınız çok iyi. şu eksiğiniz var diyemez kimse size. Yeni devlet hastanesi çok uzak kalıyor bizlere, hanımın çiftliğindeyiz çünkü. Battalgazi Devlet Hastanesi yapılırsa çok iyi olacak

Sadi
Sadi - 4 yıl Önce

Söylediğiniz ve hayat geçirdiğiniz projelerinizi takdir etmeyen, inkar edenler şuan ne düşünüyor acaba? çok merak ediyorum...

Selim
Selim - 4 yıl Önce

İstanbuldan takip ediyoruz sizi başkanım. Bize sizler gibi çalışkan insanlar lazım.yan gelip yatan değil.


SIRADAKİ HABER