MESOB Başkanı Keskin:  Malatyalı işadamlarımızı desteğe bekliyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi,  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Şevket Keskin, “Gaziantep bu konuda örnektir. Zenginler küçük esnafı korumaya aldılar. Her zaman Malatyalıların ve Malatya’nın yanında olan işadamlarımız bu dönem de Malatya’yı unutmazlar. Yeterki, Malatyalı gönül insanı işadamlarımıza davet yapılsın. Esnaf camiası olarak o daveti yapıyoruz.” dedi.

MESOB Başkanı Keskin:  Malatyalı işadamlarımızı desteğe bekliyoruz

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Ülke olarak zor günler geçiriyoruz.  Koronavirüs ile ilgili olarak tedbirler kapsamında Malatya’da çok sayıda esnafımız kepenk indirdi.  Maalesef işyeri kapanan esnaflarımız, el emeği ile dükkanlarını çeviren küçük esnaflarımızdır.  Devletimizin almış olduğu tedbirlerin yanındayız. Ancak, hiç sermayesi olmayan küçük esnafımızın, bu esnaflarımızın yanında çalıştırdığı çırak, kalfa ve işçilerinin de yanında olmak zorundayız.  Birçok ilde güzel dayanışmalar sağlanıyor. Gaziantep bu konuda örnektir. Zenginler küçük esnafı korumaya aldılar. Her zaman Malatyalıların ve Malatya’nın yanında olan işadamlarımız bu dönem de Malatya’yı unutmazlar. Yeterki, Malatyalı gönül insanı işadamlarımıza davet yapılsın.  Esnaf camiası olarak o daveti yapıyoruz. TESK Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken, Sayın Ahmet Çalık, Sayın Erman Ilıcak, Sayın Vahap Küçük, Sayın Mustafa Küçük, Sayın Mehmet Ali Aydınlar,  Sayın Adil Üstündağ,  MİAD Üyeleri, Malatya Girişim Grubu üyeleri, MASTÖB Üyeleri bu dönem de sizleri Malatya’da görmek istiyoruz. Malatya Valiliğinin koordinasyonunda yapacağınız her katkı için şimdiden teşekkür ediyoruz. Sizler hiçbir zaman memleketinizi unutmadanız, birçoğunuz halen binlerce Malatyalıya iş ve aş veriyorsunuz. Şuanda  bile binlerce aileye yardımcı oluyorsunuz.  Ancak, bu dönem Malatya’da sizlerin vereceği katkılara daha çok ihtiyacımız var.  Gardaşlarımızı bekliyoruz, Allah’ınıza Gurban”  ifadelerini aktardı.

“ŞARTLARI OLUŞTURDUĞU HALDE BİR TEK ESNAFIMIZ BİLE KREDİ ALAMAZSA BEYDAĞ’INI YIKARIZ, BUNU HERKES BİLSİN”

Kredi  Kefalet Kooperatifi üzerinde hak sahibi olan tüm esnafların kredi alabilmesi için  yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve çok sayıda esnafın tıkanan dosyalarını işleme koydurttuklarını da açıklayan Keskin şöyle konuştu;  “Malatya’da esnaf olmayan, esnaf kurumlarını yasal durumunu öğrenememiş olanlar kredi kefalet kooperatifi kredileri hakkında yanlış algı yapıyorlar. Şartlarını oluşturan tüm esnaflar kredisini alabilmektedir.  Şartları oluşturduğu halde bir tek esnafımız bile kredi alamazsa Beydağ’ını yıkarız, bunu herkes bilsin.  Öz kardeşine bile garantisini almadan borç vermeyenler, kardeşine borç vermemek için evinin yolunu değiştirenler bilmeden, gerçeği öğrenmeden konuşmasın.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER