Mercedes Kadir Yıldızlara Uğurlandı

Küçük yaştan İtibaren binmiş olduğu 3 metrelik direğiyle Malatyalıların gönlüne taht kuran “ Mercedes Kadir” yani Fatih Kaydı bugün son yolculuğuna uğurlandı. Mercedes Kadir’in son yolculuğunda sevenleri ile birlikte Malatya'nın Kent Protokolü hazır bulundu. Küçük yaştan beri hiç yanından ayırmadığı ve Malatyayı karış karış gezdiği 3 metrelik direği ise Mercedes Kadir'in tabutunun başında yer aldı.

Mercedes Kadir Yıldızlara Uğurlandı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi'nde yaşayan ve 8 çocuklu bir ailenin ferdi olan Mercedes Kadir, 30 yıl önce babasını kaybetmişti. 

Mercedes Kadir'in ölümü Malatyalılar başta olmak üzere birçok ildeki sevenlerini de üzdü. Mercedes Kadir'in ölüm haberini alan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı  Murat Kasapoğlu ile birlikte  çok sayıda bürokrat ve siyasetçi taziye mesajı yayınladı.

Mercedes Kadir'in cenazesi 20 Nisan Pazartesi günü öğle namazına müteakip, şehir mezarlığında kılınan namazın ardından defnedilirken, Mercedes Kadir'in binmiş olduğu uzun direk şeklindeki arabası ise tabutunun yanına konuldu.

Ayrıca Mercedes Kadir'in ismini yaşatmak için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi olarak Çocuk Trafik Eğitim Parkı'na Mercedes Kadir'in adını vereceklerini ifade etti.

Mercedes Kadir'in çocuk yaştan beri binmiş olduğu ve onu bir araba olarak gördüğü sopası ise Kent Müzesi'ne teslim edilecek ve kent Müzesi'nde sergilenecek.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 23:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
şenol
şenol - 4 yıl Önce

Allah rahmet etsin

SIRADAKİ HABER