Başkan Güder, Vefa Sosyal Destek Grubu Çağrılarına Cevap Verdi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Kaymakamlığı koordinesinde oluşturulan İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu çağrı merkezini ziyaret etti. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Başkan Güder, vatandaşlardan gelen çağrılara cevap verdi.

Başkan Güder, Vefa Sosyal Destek Grubu Çağrılarına Cevap Verdi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçe Vefa Sosyal Destek Grubu’nu ziyaret ederek, çağrılara bakan personellerle bir araya geldi. Çalışanların hal hatırını soran ve sohbet eden Başkan Güder, onlardan gelen talepleri dinledi. Ziyaret süresinde Vefa Sosyal Destek Grubu’na gelen bir çağrıya da bakan Başkan Güder, 65 yaş üstü bir vatandaşın ihtiyaçlarını not aldı ve ekipleri adrese yönlendirdi. Telefonun ucunda Başkan Güder ile görüşen ihtiyaç sahipleri ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. 65 yaş üstü bir vatandaşın övgüsü ile karşılaşan Başkan Güder, yaptığı görüşmede “Hassasiyetiniz için sizleri tebrik ediyorum. Notlarımızı aldık, arkadaşlarımız sizlerle irtibata geçecekler” dedi.

BAŞKAN GÜDER: “YAKLAŞIK 1 AYDIR VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

Çalışanların büyük bir özveri ile çalıştıklarının altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda Valiliğimizin ilçemiz için verdiği talimat ile Kaymakamlığımız, Battalgazi Belediyesi ve ilgili kuruluşlar tarafından 22 Mart tarihinde ilçe Vefa Sosyal Destek Grubumuzu oluşturduk. Yaklaşık 1 aydır destek grubumuz özellikle kendi ihtiyaçlarını gideremeyen 65 yaş üzerindeki ve bakıma ihtiyaç olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Eşlerinizi çocuklarınızı belki ihmal ediyorsunuz ve burada uzun süredir nöbetler tutuyorsunuz. Gerektiğinde 12 saat ya da 24 saate kadar nöbetler tutuluyor. Burada amaç vatandaşı mağdur etmemek, vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermek. Büyük bir emek ortaya koyuyorsunuz. Bizde onlara moral amacıyla ziyaret gerçekleştirdik. Hepsinin emeğine sağlık. Arkadaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini aldık. Buradaki arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını da imkânlarımız ölçüsünde Kaymakamımız ve Valimiz ile yapacağımız görüşmeler doğrultusunda gidereceğiz” dedi.

“5 BİN CİVARINDA AİLEYE YARDIM ULAŞTIRILDI”

Vefa Sosyal Destek Grubu’nun şuana kadar 5 bin civarında ihtiyaç sahibi ailenin ihtiyaçlarının giderildiğini ifade eden Başkan Güder, “Destek grubumuz yaklaşık olarak ilimizde 5 bin tane aileye 5 milyon civarında yardımı ulaştırmış oldu. Onların ihtiyaçlarını giderme adına hükümetimizin gönderdiği her aileye bin liralık paralarını ulaştırdılar. Cumartesi günü sayın bakanımızın yine talimatlarıyla destek grubumuzun yapacağı çalışmalarla, vatandaşımıza yapılan yardımlar ulaştırılacak. Buradan da 8 bin civarında bir aileye ulaşılmak isteniyor. Tabi bu yardımlar daha önce Bakanlığımız belirlemiş olduğu ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapılacak. Sayın bakanımızın ifade ettiği gibi tespit edilmemiş ve şuana kadar ulaşılamamış insanlarımız da valiliğe müracaat ettikten sonra belli bir kritere tamamlanması ile birlikte gerekli yardımlar yapılacaktır. Burada hükümetimiz kimseyi mağdur etmemek için tüm vatandaşlara ulaşmayı hedefliyor.” şeklinde konuştu.  


“UYARILARA UYARSAK SÜRECİ DAHA ÇABUK ATLATIRIZ”

Türkiye’nin koronavirüs sürecini çok iyi yönettiğini de kaydeden Başkan Güder, şunları söyledi: “Bilindiği gibi şuan dünya bir kriz ile karşı karşıya. İnancımız şu ki ülkemiz bu problemi de dünya ülkeleri içerisinde en az kayıpla en az sıkıntıları atlatacak ülkelerin başında geliyor. Ülkemizde kriz daha başlamadan önce Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sağlık Bakanımız ciddi önlemleri almaya başladı. 11 Mart’ta Türkiye’de vaka görülmeye başladığı andan itibaren, gerekli tüm tedbirler alınmıştı. Bugüne kadar şükürler olsun ki sağlık alanındaki olumsuzlukların hiçbir tanesini yaşamadık, inşallah yaşamayız da. Bununla beraber vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarını karşılama adına da gerekli tedbirler alındı. Şuana da kadar belediyemiz de 2 bin aileye yardım ve gıda paketleri dağıttı. Bundan sonra da bu dağıtımlara devam edeceğiz. Şuana kadar Türkiye süreci çok sağlıklı ve kontrollü bir şekilde yürüttü. Vatandaşlarımız da uyması gereken kurallara uydular. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı, ilimizde de uygulandı. Vatandaşlarımız gerekli özveriyi gösterdiler. Bundan sonrada göstermeleri lazım. Şuan yapılan açıklamalarda hastalığın kontrollü bir şekilde, yani sağlık bakanlığımızın kontrolünde olduğunu Bakanımız ifade ediyor. Vatandaşlar olarak da biz de bu sürede gereken hassasiyeti gösterirsek eğer, bu süreci çok çabuk atlatırız. Mecbur kalmadığımızda dışarı çıkmamamız gerek. Evimizde kalırsak bu virüsü daha kolay atlatabiliriz. Bu süreçte evimizde hayat bulursak eğer, en azından hastalık direk bizi etkilemeyecektir ama kurallara uymazsak eğer hastalığın yayılmasını ve bir başka vatandaşımızın hayatını tehlikeye atmamış oluruz. Bu hassasiyetin devam etmesini arzuluyoruz. Vatandaşımızın herhangi bir çekincesi ve endişesi olmasın. Biz, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bugüne kadar giderdik, bundan sonrada gidermeye devam edeceğiz.”

“VATANDAŞIMIZI DESTEĞE DAVET EDİYORUZ”

Vatandaşları ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m kampanyasına desteğe de davet eden Başkan Güder, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ‘Biz Bize Yeteriz Türkiye’m kampanyasıyla, özellikle bizlerde olan bir hasreti de gündeme getirmiş oldu. Biz, Müslüman bir millet olarak özellikle yardımlaşmayı ve dayanışmayı seven bir milletiz. Bugüne kadar kampanyaya birçok vatandaşımızın desteği oldu. Bizlerde vatandaşlarımızı bu desteğe tekrar davet ediyoruz. Bu kampanya bizim birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirecek. Dosta ve düşmana bizim nasıl bir millet olduğumuzu gösterecek. Bu kampanyaya ne kadar destek olursak, birliğimizi o kadar ortaya koymuş oluruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER