Malatya’da Yaşlı ve Gençlere İzin Geldi-Seyahat Yasağı Kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"30 Büyükşehr ve Zonguldak'ın içinde bulunduğu toplam 31 ilde 2 gün süreyle 9 Mayıs gece 24.00 itibariyle başlayan kısıtlama 10 Mayıs gece 24.00'da son bulacak"dedi."

Malatya’da Yaşlı ve Gençlere İzin Geldi-Seyahat Yasağı Kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6. kez video konferans ile katıldığı  Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüs salgınında sağlık söktöründe gelinen son durum, virüse karşı yeni tedbirler alınacak mı?, şehirler arası kısıtlamalar ve 65 yaş üstü ve 20 yaş atına sokağa çıkma yasaklamasında esneme olacak mı sorularını yanıtlıyor.

Erdoğan,"Koronavirüs nedeniyle bilim kurulumuzun görüşleri ile normalleşme olacaktır. Ama bu yeni bir normalleşme olacak. Mayıs, Hziran ve Temmuz ayına yayarak, maske kullanımı ve temizlik kurallarına uyulması şart.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kararlar;

-65 yaş üstü ile 20 yaş altına ilk etapta sokağa çıkma günlerinin birinde 4 saat ile yürüme mesafesi dışarı çıkma uygulaması getirilecek .ilk uygulama bu hafta 10 Mayıs günü yapılacak

-Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Muğla Malatya ve Mersin için  giriş çıkışlar kaldırıldı.Bu illerde seyahat kısıtlaması bitirilirken,  24 İlde ise devam edecek. İstanbul dahil.

-Berber, Kuaför ve Alışveriş merkezleri 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılacak

-Üniversite sınavları 27-28 Haziran, Lise ise 20 Haziranda yapılacak

-. 0-14 yaş grubu 13 Mayıs çarşamba günü 11.00 ile 15 arasında tedbirii olarak dışarı çıkabilecek

-15-20 yaş grubu, 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkabilecek.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2020, 21:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER