Malatyalılar Yasak Dönüşü Kendilerini Yollara Attı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 1-2-3 Mayıs tarihlerinde alınan sokağa çıkma kısıtlaması 4 Mayıs itibariyle son bulurken, sokağa çıkma kısıtlamasını uygulandığı Malatya'da özellikle haftanın ilk günü Kent merkezinde ki cadde ve sokaklarda oluşan kalabalık dikkatlerden kaçmadı.

Malatyalılar Yasak Dönüşü Kendilerini Yollara Attı

Dünyayı etkisi altına alan Türkiye'de de çok sayıda can kaybı ve vaka sayısına neden olan Corona virüs salgını nedeniyle geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından alınan sokağa çıkma kısıtlamasın da ilk hedef, virüsün yayılım hızını azaltmaktı. Bu kapsamda, gerçekleştirilen sokağa çıkma kısıtlaması 4 Mayıs itibariyle Malatya'da son buldu.

Kısıtlamanın son bulduğu haftanın ilk gününde Malatyalılar cadde ve sokaklara akın ederken, burada oluşan yoğunluk ise dikkatlerden kaçmadı.  Coronavirüs tedbirleri kapsamında araç trafiğine kapalı olan İnönü Caddesi, Soykan Meydanı ve Atatürk caddelerinde oluşan yoğunluk göze çarparken, PTT önünde uzayan kuyruklara ise kolluk görevlileri  hem yaya hem de araçlardan müdahale ederek vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymalarını istendi.

Aynı bölgede bulunan 15 Temmuz meydanında da daha önce vatandaşlar uyarılırken, buralara oturma izinleri verilmedi.

yenimalatyahaber.com


 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2020, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER