Malatya'da Koronavirüslü Hasta Sayısı Kaç? Kaç Kişi Öldü?

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Malatya, Kayseri, Konya ve Diyarbakır il ilgili salgın dağılımını yansıtan bir haritayı da paylaştı.

Malatya'da Koronavirüslü Hasta Sayısı Kaç? Kaç Kişi Öldü?

Son 24 saatteki vaka sayısının 4 bin 62, vefat sayısının 107, toplam vefat sayısının ise 1403 olduğunu açıklayan Bakan Koca, “Bugün itibarıyla toplam test sayısı 443 bin 626’ya, toplam vaka sayısı 65 bin 111’e ulaştı. Toplam 4 bin 799 hasta taburcu edildi.” şeklinde konuştu.

BakanKoca toplantının sonuna doğru, “Son olarak yoğunluk haritalarını görüyorsunuz. Konya, Kayseri, Malatya ve Diyarbakır.” diyerek  Malatya, Diyarbakır, Kayseri ve Konya’da vakaların bulunduğu bölgeleri yansıtan haritaları da paylaşırken, bu illerdeki vaka sayısı hakkında bir bilgi ise vermedi.

Malatya'da Son durum;

Koronavirüs (Kovid-19) hastalığının ortaya çıkması ve salgına dönüşmesi, salgının Türkiye’de de görülmesinden sonra Malatya’daki hasta sayısının 200’ü aştığı, ölü sayısının ise 10’a ulaştığı  öğrenildi. Bunlardan 20’sinin yoğun bakımda oldukları haber alındı.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2020, 22:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER