Malatya'da kayısı üretimi en çok hangi ilçede yapılıyor ?

Malatya'da kayısı üretimi en çok hangi ilçede yapılıyor ? Kayısı üretiminde ilk sırada hangi ilçe var?

Malatya'da kayısı üretimi  en çok hangi ilçede yapılıyor ?

Malatya dünyanın en önemli kuru kayısı üretim merkezi konumundadır. Günümüzde Malatya bir marka şehir ve Dünya Kayısı başkenti olarak hafızalara kazınmıştır. Malatya, dünya üretiminin yüzde 90'ını karşıladığı ve dünyanın her kıtasına ihracı yapılan altın değerinde bir ürün olan kayısıya sahiptir.  2019 yılı yaş kayısı üretiminin tahmini 391 bin 792 ton olarak, kuru kayısı üretiminin ise tahmini 87 bin 642 ton olarak açıklandı.

Malatya dünyanın en önemli kuru kayısı üretim merkezi konumundadır. Günümüzde Malatya bir marka şehir ve Dünya Kayısı başkenti olarak hafızalara kazınmıştır. Malatya, dünya üretiminin yüzde 90'ını karşıladığı ve dünyanın her kıtasına ihracı yapılan altın değerinde bir ürün olan kayısıya sahiptir. 2019 yılı yaş kayısı üretiminin tahmini 391 bin 792 ton olarak, kuru kayısı üretiminin ise tahmini 87 bin 642 ton olarak açıklandı.

Peki Dünya kayısı piyasasının yüzde 85'ini karşılayan Malatya'da en çok kayısı üretimi hangi ilçede yapılıyor. Hangi ilçe Malatya'da kayısı üretiminde sizce ilk sıra konumunda?

Yorum yaparak Malatya'da hangi ilçenin kayısı üretiminde ilk sırada oluğunu bizlerle paylaşın

Akçadağ
Arapgir
Arguvan
Battalgazi
Darende
Doğanşehir
Doğanyol
Hekimhan
Kale
Kuluncak
Pütürge 
Yazıhan
Yeşilyurt

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2019, 11:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kadir çelik
Kadir çelik - 4 yıl Önce

Akçadağ -darende

selim bak
selim bak - 3 yıl Önce

Darende

SIRADAKİ HABER