Malatya'da Coronavirüs O İlçedeki Berberde Görüldü

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 11 Mayıs Pazartesi günü yeniden faaliyet gösteren Kuaför,Berber ve Güzellik salonlarında Malatya'da İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Covid-19 testi yapılırken, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde pandemi septomu göstermeyen ama testi pozitif çıkan berber ve temas sağlayan müşterileride takipte.

Malatya'da Coronavirüs O İlçedeki Berberde Görüldü

Geçtiğimiz günlerde Malatya'da 3 berdenden çıkan koronavirüs salgınında berber ile tamas sağlayan müşteriler yakın takipte. O berberlerden biri Malatya'nın Hekimhan ilçesinden.

Malatya'da corona tespit edilen 3 berberden birinin Hekimhan ilçesinde olduğu öğrenilirken, berber ile temasta eden müşteriler ise sağlık ekipleri tarafından yakın takibe alındı. Corona virüs testinde enfekte olduğu belirlenen 3 berberden birinin Hekimhan ilçesinde olduğu öğrenildi.  Pazartesi günü alınan tedbirler çerçevesinde Malatya'da da kuaförler ve güzellik merkezleri hizmete başlarken, Berberlere Malatya'da İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Covid-19 testi yapıldı. Yapılan testler pandemi septomu görünmeyen 3 berberin testleri pozitif çıktı. Testi pozitif çıkan berber ile bu süreçte temas halinde olan herkes belirledi. Bu kişilerde 14 gün boyunca karantina süresince evden çıkılmaması ve bir rahatsızlıkta kendileri ile iletişime geçilmesini istendi.

Yetkililer vatandaşların zorda kalmadıkça dışarı çıkılmamasını isterken, İlçedeki kuaför de tedbir amaçlı kapatıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2020, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER