65 Yaş Üstü Vatandaşlar Parklara Akın Etti

10 Mayıs Pazar günü uzun bir aranın ardından 4 saat süre ile dışarı çıkarak zaman geçiren 65 yaş üstü vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile 17 Mayıs pazar günüde bir kez daha zaman geçirmek için dışarıya çıktılar.

65 Yaş Üstü Vatandaşlar Parklara Akın Etti

Corona virüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşlara verilen sokağa çıkma yasağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla 10 Mayıs pazar günü bilindiği üzere 4 saat süreyle gevşetilmişti.

Coronaviürüs nedeniyle 2 aydır evlerinden dışarı çıkma izinleri bulunmayan 65 yaş üstü  vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından açıklanan yeniden normalleşme sürecinin ilk adımı kapsamında 10 Mayıs pazar günü saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarıya çıkmışlardı. 17 Mayıs günüde yine 65 yaş üstü vatandaşlar için 12.00 ile 18.00 saatleri arasında 6 saat süreyle dışarıda zaman geçirme imkanı sağlandı.

Hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyrettiği Malatya'da 65 yaş üstü vatandaşlar özellikle parklardaki gölge alanlara oturarak zaman geçirdiler. Uzunca bir sürenin ardından yeniden sokağı çıkmanın mutluluğunu ikinci kez yaşayan yaşlılar, Yeni Cami Civarı, Kernek Meydanı, Battalgazi Gazi Park'ta güneşli havanın  tadını çıkartarak birbirleri ile sohbet ettiler.  Yaşlılar, bazı yerlerde maske takarak sosyal mesafe kuralına uyarken, bazı yerlerde ise bu kuralı gevşettikleri görüldü.

Haber: yenimalatyahaber.com

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2020, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER