Kadir Gecesi ne zaman? 2020 Kadir Gecesi günü

Ramazan Ayının son gününe girilmesiyle birlikte İslam dünyasının genelinde ve Türkiye’de “Kadir Gecesi ne zaman?” sorusunun cevabı araştırılıyor. Bilindiği üzere bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi Ramazan Ayı’nın son günlerinde idrak ediliyor. Peki, 2020 Kadir Gecesi ne zaman ve hangi gün? İşte, merak edilen tarih…

Kadir Gecesi ne zaman? 2020 Kadir Gecesi günü

2020 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Videoyu Oynat

Esas itibariyle İslam Uleması Kadir Gecesi’nin tarihinin net olarak bilinemeyeceği Anacak Ramazan Ayı içerisinde olduğuyla ilgili ittifak etmiştir. Yani Kadir Gecesi Ramazan Ayı içerisindedir. Bazı alimler Kadir Gecesi’nin Ramazan’ın herhangi bir gecesi olabileceği ve bunun bilinemeyeceğini ifade etsellerde ekser ulema, özellikle hadis ve tefsir alimleri bu mübarek gecenin Ramazan Ayı’nın son on gecesinden biri olduğunda hemfikir kalmışlardır. En yaygın görüş ise Ramazan Ayı’nın 27. Gecesinin Kadir Gecesi olduğu yönündedir.


İslam Dünyasının genelinde her yıl Ramazan Ayı’nın 27. Gecesi, Kadir Gecesi olduğu inancıyla ibadetlerle geçirilir. Bu yıl ise Kadir Gecesi yani 19 Mayıs Salı gününü 20 Mayıs Çarşamba gününe bağlayan gece ülkemizde ve İslam dünyasında idrak edilecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER