Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı'nda bakım onarım yapılacak

Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı İnşaatı İşine Ait Sözleşme İmzalandı

Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı'nda bakım onarım yapılacak

Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı işine ait sözleşme, 17.12.2020 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR ile yüklenici Mehmet YENER arasında imzalandı.

Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde yapımı tamamlanmış olan Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı, temelden 81 metre yükseklikte olup, depolanan 128 milyon m³ su ile 120.600 dekar tarım arazisini cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulamaktadır. Yapılacak bu onarım çalışmalarıyla eksiklikler tamamlanacak ve işletmeden kaynaklı bakım-onarım işleri yapılacaktır. 

Malatya Boztepe Recai Kutan Barajı Onarımı işine ait sözleşme kapsamında;

Elektrik İşleri: Trafo panosu yenilenecek, Cebri boru tünel aydınlatması yapılacak, Sağ sahil ve sol sahil vana odalarındaki hidrolik sistemin elektrik enerjisini sağlamak için uygun enerji hattı çekilecek, kelebek vananın elektrik enerjisini sağlamak için uygun enerji hattı çekilecek ve kumanda panosu yapılacak, kret üzerindeki aydınlatma direklerinin onarımı yapılacak.

İnşaat İşleri: Havalandırma odasına ulaşım yolu için makineli çalışma yapılarak betonarme merdiven yapılacak ve demir borularla korkuluk yapılacaktır. Cebri boruyu korumak için tünelin tavanına sinüs oluklu PVC ondiline kaplanarak korunacaktır. Sol sahil vana odasından drenaj hattı açılacak ve 300 mm’likkoruge borularla en yakın dere yatağına drene edilecektir.

Mekanik İşler: Kelebek vana ve Sürgülü vanaların onarımı,1700 mm çapındaki cebri borunun yüzey temizliği, kumlama işlemi, çinkoca zengin astar ve son kat 400 mikron kalınlığında epoksi boya ile boyanması, havalandırma sistemi yapılacaktır.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER