Lojistik Merkez İçin Yer Bekleniliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya için çalışmaya devam ediyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından vagon onarım fabrikası bölümündeki bir alanın Malatya’ya kurulması gündemde olan Lojistik Merkez için verilmesi adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, resmi olarak talepte bulundu.Konu ile ilgili gerçekleşen talebin ardından önemli bir aşamanın kaydedildiği öğrenildi.

Lojistik Merkez İçin Yer Bekleniliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya için çalışmaya devam ediyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından vagon onarım fabrikası bölümündeki bir alanın  Malatya’ya kurulması gündemde olan Lojistik Merkez için verilmesi adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, resmi olarak talepte bulundu.Konu ile ilgili gerçekleşen talebin ardından önemli bir aşamanın kaydedildiği öğrenildi.

MALATYA'YA LOJİSTİK MERKEZ

6. bölge teşvikleri ile birlikte Malatya'nın Cazibe Merkezi kapsamında olacağı ve önemli yatırımlar ile ilk sıralarda ismini duyulacağını dile getiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,”Malatya bir Lojistik  üst  merkezi haline gelecek.Malatya'da düşündüğümüz Lojistik Merkez kurma noktası için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda önemli derecede bir aşamaya geldik. Buradan artık bunun müjdesini verebiliriz. Özelleştirme İdaresi başkanlığına Ulaştırma Bakanlığı tarafından yer tahsisi için yazı yazıldı. ümit ediyorum en yakın zamanda inşallah yerimiz tahsis edilecek. Yer tahsisi gerçekleştikten sonra bu noktadaki düşündüğümüz çalışmalarımız bir aşamada kaydetmiş olacak ve  yolumuza düşündüğümüz şekilde devam edeceğiz”dedi.

BAKAN NE DEMİŞTİ?

28 Mayıs 2017 tarihinde erkenek tüneli için düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,” Burası bir lojistik merkezdir. Bu malatya için çok önemli. Demiryolu anlamında malatya için 3yol ağzı.Elazığ'dan Doğu istikametine, Sivas'tan Batı istikametine ve  Güneye  Akdeniz'e doğru inen 3 demiryolu hattı oluyor. Bu artık çok önemli bir kavşak ve bu Kavşağı taçlandırmamız gerekiyor. Bunu da Lojistik merkezi ile hayata geçireceğiz. Yapılacak olan güzel bir lojistik Merkezi Malatya’ya çok katkı sağlayacak.Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı olarak sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz ve bu konu ile ilgili gereğini yapacağız”demişti.

Daha önceki Kanan Arslan'ın açıklamalar ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi'nin yapmış olduğu açıklamalardan sonra, Malatya'ya kurulacak olan Lojistik Merkezi için artık sona gelinmiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 06:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER