Kayısı Alımı İçin Bakanımızla Görüştük

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kayısı alımı yapması için Bakanımızla görüştük ve desteklerini aldık. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecekler” dedi. 

Kayısı Alımı  İçin Bakanımızla Görüştük

Milletvekili Çalık, Malatya için Ankara'da yürüttüğü temaslar kapsamında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'i ziyaret ederek, Malatya ile ilgili konularda istişarede bulundu. 

Görüşmeyle ilgili bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Öncelikli olarak ele alınan konulardan bir tanesi özellikle yurtdışına ihracat ile alakalı olan kayısıdaki kükürt meselesi oldu. Bu meseleyi kökünden çözmek adına uzun zamandır çalışmalarımızı yapıyoruz. Olumlu ilerlemeler kaydediyoruz. Malatya Ticaret Borsası Başkanımız ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar hız kazanarak sürdürülmeye devam edecek” ifadelerini kullandı. 

Çalık, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı yapmasına ilişkin ise şunları kaydetti: “TMO'nun kayısı alımı yapması noktasında 
lisanslı depoculuk projemizi üretmiştik. Çok şükür bu projeyi hızla tamamladık. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kayısı alımı yapması için bakanımızla görüştük ve desteklerini aldık. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecekler.”

Milletvekili Çalık, Malatya'da 2020 yılı ilkbahar döneminde aşırı yağışlar nedeniyle kayısı ağaçlarında monilya hastalığı görüldüğünü anımsatarak, “Bu hastalık nedeniyle dal kurumaları meydana gelmişti. Bu noktada da vakit kaybetmeden bakanımız ile bir görüşme gerçekleştirmiştik. Sayın Bakanımız da, Malatya Valimiz Aydın Baruş'a ve Tarım İl Müdürlüğümüze talimatı vermişlerdi. Daha sonra sahada tespitler yapıldı. Hasarlar görüldü, yazışmalar ve görüşmeler yapıldı. Cumhurbaşkanlığımız İdari İşler Başkanlığı Acil Destek Giderleri Tedbirinde Bulunan Ödenekten acil destek ödeneği talep edildi. 
Bu hususta destekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Toplantıda, Devlet Su İşleri'nin yatırımlarının da ele alındığını kaydeden Çalık, Malatya’da ilçelere ve mahallelere yapılacak olan göletlerle alakalı görüşerek istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 08:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER