Kadınlara Yönelik Şiddetin Her Türlüsünü Kınıyoruz

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Gürkan, "Kadınlara Yönelik Şiddetin Her Türlüsünü Kınıyoruz"Dedi

Kadınlara Yönelik Şiddetin Her Türlüsünü Kınıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı.  

Hayatımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, sevginin, fedakârlığın, sabrın ve azmin temsilcileri olan bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Gürkan, “‘Sahip olduğumuz inancımıza göre kadınlar, biz erkeklere birer emanettir. Kadın yaradılışı gereği zaten asil bir varlıktır. Bu konuda Peygamber Efendimiz; ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diye buyurmaktadır.

Kadınların ailenin ve toplumumuzun mihenk taşı olduğunu ve bu nedenle toplumsal kalkınmanın kadınlarla birlikte gerçekleşeceğini ifade eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadının siyasi hayatın içinde olmasına büyük önem vermiş ve birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce Türk Kadınına seçme ve seçilme haklarını vermiştir. 

Hayatımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisiyle kucaklayan veşefkat gösteren bu en değerli varlıklarımıza yönelik şiddetin her türlüsünü de kınadığımızı belirtmek istiyorum. 

Bizleri eğiten, yetiştiren, bizi biz yapan, şefkatli ve merhametli olmamızı sağlayan kadınlarımıza her şartta ve her ortamda hak ettiği değeri ve saygıyı göstermek en önemli görevimizdir. 

Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER