Böke, Malatya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcı Böke; Malatya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Böke,  Malatya Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Malatya’ya bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için gelen AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve 10.bölge sorumlusu Av.Dr. Veli Böke, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Gürkan, göreve geldiği günden itibaren tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili görsel bir sunum yaparak bilgilendirme dosyasını AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av.Dr.Veli Böke’ye aktardı. Tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili Başkan Gürkan ile istişarelerde bulunan Böke, yapılan çalışmaların Malatya ve ülke için önemli olduğunu söyledi.

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke’yi Malatya’da ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Veli Bey uzun yıllardır partimize hizmet etmiştir. Mihmandarlık etme noktasında büyük gayretleri olan başkanımızdır. Malatya’nın da içerisinde yer aldığı bölgede görevli olması bizleri memnun etmiştir. Kendileriyle uzun zamandır bir dostluğumuz var. Çalışmaların bizzat yerinde görüp incelenmesi, yerel yönetimler anlamında Malatya’nın değerlendirilmesiyle ilgili Malatya’mızı ziyaret ettiler. Gerekli toplantılarımızı yerel anlamda yaptık. Malatya ile ilgili eksiklikler ve aksaklıklar varsa bunların düzeltilmesi anlamında, yapılan işlerin değerlendirilmesi, yeni yapılacak projelerin değerlendirilmesi ve parti çalışmaları noktasında yapılan ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum.

Biz Malatya’mızı tarif ederken insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diyoruz. İlk yerleşik hayatın, ilk devlet hayatının, ilk bürokrasi hayatının, ilk taş devrinden demir devrine evrilme, demirin silah olarak kullanılması, gümrükleme işlemleri ve muhasebe işlemleri Malatya’da zuhur etmiştir. 26 Temmuz 2021 tarihinde toplanan UNESCO tarafından da tescil edilmiştir. Anadolu’yu Anayurt yapan derken ise, 680 yıllarında Anadolu’nun fethi Battalgazi sancağında başlamıştır. Nitekim Sivas ve Kayseri’nin Melikgazi, Ankara’nınHüseyingazi ve Eskişehir’in Battalgazi tarafından fetih süreci Malatya sancağında planlamış, uygulanmış ve onun içindir ki Malatya’da iki destan yazılmıştır tarihte. Biri Battalgazi destanıdır, diğeri de Battalgazi’den sonra Danişmendgazi de Malatya’dadır ve Malatya’nın beyidir. Hayatı bu coğrafyada geçmiş ve destanı da coğrafyamızda zuhur etmiştir. Dolayısıyla bizim medeniyet destanımız, kahramanlık destanımız var şimdi bizlerde hizmet destanları yazıyoruz. Mevlanalar, SadrettinKoneviler, İbni Arabi ilim irfan destanları yazdılar” diye konuştu

.Böke; “ Hizmet Görmek İsteyenleri Malatya’ya Davet Ediyorum”

Malatya’yı ziyaret etmekten dolayı memnun olduğunu dile getiren AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve 10.bölge sorumlusu Veli Böke, “Malatya’yı tabi uzaktan takip ediyoruz, bakıyoruz. Başkanımızın güzel hizmetlerini duyuyorduk. Yerinde geldik, inceledik ve gördük ki kendilerinin ifadeleri doğruymuş, bunu da tescillemiş olduk. Malatya’da adeta bir destan yazılıyor. Belediye Başkanlarımız, milletvekillerimiz ve teşkilatımız ciddi bir çalışma gayreti içerisinde. Merkez hükümetimizden aldığı destekle, yine kendisinin ağabeyliğiyle ilçe belediye başkanlarımızla koordinasyonuyla adeta bir destan yazılıyor. Başkanlarımız faaliyetlerini bizlere aktardı. Gördük ki belediye başkanlarımız hiçbir şekilde mazeret üretmiyor, marifet üretiyor. Devletten gelenle, vergiden gelenle iş yapayım mantığı asla bizim AK Parti belediyelerimizde yok. Malatya’da asla yok. Bunu da yerinde gördük. Muhalefet tarafına baktığımızda Ankara ve İstanbul’a sürekli engelleniyoruz, paramız yok, kredi vermiyorlar bu şekilde hep mazeretlerini görüyoruz. Üç yıl geçti ve daha taş üstüne taş koymadılar. Hizmet görmek istiyorlarsa onları Malatya’ya davet ediyoruz. Bir baksınlar. İş bilenin, kılıç kuşananın. Buyursunlar Malatya’yı ciddi bir laboratuvar olarak incelesinler belediyecilik nasıl yapılır. Devletin ve Belediyenin bütçesinden bir kuruş para çıkmadan 1 katrilyonluk yatırımı nasıl yapıyor, Selahattin başkanımız nasıl yapmış gelsin incelesinler. Hepsini Malatya’ya davet ediyoruz. 

Seyfi sefayla belediye başkanlığı olmaz. Belediye başkanları gönül işi, sevda işi, terleme işi, koşturma işi. Bu anlamda başta Selahattin Başkanımız olmak üzere tüm ilçe başkanlarımızı ve AK Parti belediyelerimizi kutluyorum. Gerçekten göğsümüzü kabartıyorlar. Rahatça Malatya sokaklarında gezebiliriz. Selahattin Başkanımızın ve ilçe başkanlarımızın elinin değmediği hiçbir yer yok adeta. Bizdeki veriler ortada. Malatya’da ciddi örnek gösterilecek güzel uygulamaların olması beni memnun etti. Kırsal yatırımlarda, ilçe yatırımlarında Malatya Büyükşehir Belediyemiz 15 büyükşehir belediyemiz içerisinde birinci. Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimize baktığımızda bütçelerinin gerçekleştirme oranları yüzde yüzün üzerinde. Ön görülen bütçeyi fazlasıyla gerçekleştirmişler adeta bütçemiz fazla vermiş. Bu tamamıyla bir bilginin, birikimin, bir gönülün, şaheserin şahlanışı ve ortaya çıkmasıdır. Bu anlamda başkanımızı, meclis üyelerini, çalışma arkadaşlarını, bürokratlarını ve tüm ekibini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Başkan Gürkan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke’ye ArslantepeHöyüğü’nde çıkarılan ve dünyada ilk olan kılıcın replikasını ve kayısı hediye etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER