Geleneksel Kiraz Festivalimiz, Ülke Çapında Bilinen Bir Festivaldir”

Kiraz Festivalinin Heyecanı Bu Kez Bölgenin En Büyük Parkı Beylerderesi Şehir Parkında Yaşandı

Geleneksel Kiraz Festivalimiz, Ülke Çapında Bilinen Bir Festivaldir”

Yeşilyurt Belediyesinin dev yatırımlarından olup, bölgenin en büyük sosyal yaşam alanı olan Beylerderesi Şehir Parkı, 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali sosyal ve sportif etkinliklerine ev sahipliği yaparken, Dünya ve Avrupa Şampiyonu WushuKung Fu sporcularının gösterileri ise nefesleri kesti.
Melekbaba mahallesinde startı verildikten sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle gerçekleşen dev konserler, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle dört gün boyunca Malatya’ya farklı bir dinamizm ve hareketlilik getiren 27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, Beylerderesi Şehir Parkında düzenlenen etkinliklerle 7’den 70’e tüm vatandaşları bir araya getirdi.

Millet Bahçesinden Yeni Nesil Spor Sahalarına, Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesindenbölgenin en büyük çocuk parkına kadar tüm vatandaşlara hitap eden sosyal yaşamlarını içerisine alan Beylerderesi Şehir Parkında gerçekleşen etkinliklere; AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer, İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Zeki Akıncı, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, sporcular, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bölgenin en büyük parkında gönüllerince eğlenen çocuklar, yüz boyama etkinliklerine katılarak güzel anlar yaşadılar. Renkli bir atmosferin olduğu etkinliklere özel davetli olarak katılan Dünya ve Avrupa Şampiyonu Wushu Kung Fu sporcularının gösterileri ise etkinliklere damga vurdu. Katıldıkları şampiyonalarda ülkemizi başarıyla temsil eden milli takım sporcularının kılıçlarla yaptıkları gösteriler büyük dikkat çekti. Birbirinden özel gösterilerini davetlilerle paylaşan Wushu Kung Fu sporcuları ayakta alkışlandı.

İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanlığının yanı sıra WushuKung Fu Federasyonu Genel Başkanlığını yapan Zeki Akıncı tarafından Malatya’ya getirilen Wushu-Kungfu sporcularının nefesleri kesen gösterileri büyük beğeni topladı.
Malatya’lı genç sanatçı Fatih Genç’in sahne aldığı müzik dinletisiyle birlikte hareketli bir atmosferin oluştuğu etkinlikler sırasında Yeşilyurt Belediyespor Kulübü çatısı altında farklı branşlarda eğitim gören sporcular arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri ise takdim edildi.
Kiraz festivalinin Malatya’ya ve Yeşilyurt’a çok yakıştığını ifade eden İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Zeki Akıncı, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalini dolu dolu etkinliklerle kutladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Festivalimizin heyecanı ilçemizin dört bir tarafında yaşanıyor. Malatya’ya farklı bir hareketlilik getiren çok güzel bir festivalde değerli hemşehrilerimizle bir arada olmaktan çok büyük memnuniyet duymaktayız. Melekbaba’da başlattığımız festivalimizin heyecanını Malatya Park AVM Yanındaki konserlerimizle üst seviyeye çıkardık, dev konserleri gençlerimizle buluşturduk, muhteşem bir atmosfer vardı, Malatya ve Yeşilyurt’a değer katan güzel konserler düzenledik. Festivalimizi farklı bölgelere yayarak bütün hemşehrilerimizin bu etkinliklerden faydalanmasını sağladık. Çırmıhtı’da ki etkinliklerimizde çok renkli geçti ve bugünde  bölgemizin en büyük parkı olan Beylerderesi Şehir Parkındayız. Malatya’nın en havadar, en güzel noktalarından bir tanesi olan Beylerderesinin tüm ihtişamını bizler yeni ve farklı projelerimizle ön plana çıkardık ve buraya yeni bir yaşam alanı inşa ettik. Çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimiz buraya çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Beylerderesinin giriş ve çıkış noktalarından başlayarak 1 milyon 350 bin metrekarelik büyük alanı özel yatırımlarla daha cazip ve tercih edilen bir hüviyete ulaştırdık.Millet Bahçemizle, savaş makinaları müzemizle, oyun parkımızla, seyir terasımızla ve spor sahalarımızla birlikte buranın hak ettiği değeri görmesini sağladık. Kiraz festivalimiz dolayısıyla şehir içinden ve şehir dışından çok sayıda misafirimizi Yeşilyurt’umuzda ağırladık, ilçemizin tanıtımına büyük katkılar sunuyoruz. Malatya’yı ve Yeşilyurt’u bu tür etkinliklerle hem tanıtıyoruz hem de marka değerini ön plana çıkartıyoruz.Doğru planlama ve titiz çalışmalarımızın neticesinde hazırladığımız festivalimizi başarıyla yerinme getirmenin huzurunu yaşıyoruz.Bugün ayrıca özel bir gösteriyi vatandaşlarımızla buluşturduk. İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanlığının yanı sıra Wushu Kung Fu Federasyonu Genel Başkanlığını yapan çok değerli hemşehrimiz Zeki Akıncı’nın girişimleriyle aramızda olan Wushu-Kugfu Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularımızda nefesleri kesen çok özel gösterilerini bizlerle paylaştılar.Bugün ki etkinliğimizde ayrıca Yeşilyurt Belediyespor çatısı altında farklı branşlarda eğitim gören çocuklarımız arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlerinde ödüllerini takdim ettik.İnşallah bu tür çalışmalar ve gayretler neticesinde Yeşilyurt’tan çok sayıda milli takım sporcusu çıkartacağız, o potansiyel kentimiz ve ilçemizde mevcuttur.Bizlerde çocuklarımızdan umutluyuz, onlarda kendilerine sunulan bu imkanlarda en iyi şekilde yararlanarak kendilerini geliştirerek daha iyi seviyelere ulaşacaklardır.” diye konuştu.

27.Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivalinin hâyırlı olmasını temenni eden AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise, “ Geleneksel hale gelen kiraz festivalinin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.Ülke çapında adından söz ettiren bir festival görüntüsüne ulaşan kiraz festivalimiz hayırlı olsun, başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız olmak üzere İlçe Kaymakamlığımıza, İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanımıza ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Bu toprakların evlatları olarak ülkemizin birliği ve beraberliği noktasında, insanları ayırmadan ötekileştirmeden hep beraber büyümeyi hedefleyen, hep beraber kalkınmayı önceleyen, güçlü Türkiye hedefine doğru ilerlemeyi ön plana alırken, bu tür festivallerde kentimizin ve ilçemizin tanıtımında önemli bir yer kaplamaktadır. Festivalimiz toplumsal kaynaşma ve birliktelik ruhuna da güç katmaktadır.Wushu Kung Fu Milli Takım sporcularımızın, dünya ve Avrupa şampiyonu sporcularımızın festivale katılmaları da bizleri mutlu etmiştir. Wushu Kung Fu Genel Başkanımıza ve Başkan Vekilimize bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum.İnşallah Malatya ve Yeşilyurt’tan da çok sayıda Milli Takım sporcusu çıkartacağız, gençlerimize güveniyoruz.” diye konuştu.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER