Fahri Kayahan’a Saygı Gecesi

MASTÖB ve Malatya Konfederasyonu (MAKON) işbirliği ile Fahri Kayahan için ölümünün 50. yılı münasebetiyle saygı gecesi adlı bir etkinlik düzenlendi.

Fahri Kayahan’a Saygı Gecesi

MASTÖB ve Malatya Konfederasyonu (MAKON)  işbirliği ile Fahri Kayahan için ölümünün 50. yılı münasebetiyle saygı gecesi adlı bir etkinlik düzenlendi.

Esenler’deki  Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkez Salonu’nda  hafta sonu düzenlenen etkinlikte konser, belgesel gösterimi, konuşma ve üstatla anıların paylaşımı  gerçekleştirildi. Malatyalı Fahri’nin hayat hikayesi ve müzik hayatına ilişkin belgeselin yanı sıra araştırmacı yazar ve Kültür Bakanlığı sanatçısı Salih Turhan’ın kapsamlı  bir sunum ve anlatımı katılımcılardan büyük ilgi gördü. Programın akışı içerisinde daha sonra Fahri Kayahan’ın yakın akrabası  Yaşar Kayahan da üstadla olan anılarını ve hayatından bazı bölümleri seyircilerle paylaştı. Yönetmen ve senarist Ünal Küpeli de Fahri Kayahan ile ilgili bir film çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından konser  bölümünde  Sanatçı Ayşen Birgör ve Selahattin Alpay şarkı ve türküleriyle programı izleyenlere unutamayacakları bir gece yaşattı. Konser bölümünde Malatya’dan  programa davet edilen  Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) Başkanı Mehmet Balkış ise üstadın  pek bilinmeyen dört eserini aslına uygun bir performansla sahnede tek başına çalıp söyleyerek izleyenlerin beğenisini kazandı.

Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat katılırken, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da  telefon bağlantısı ile  etkinliği düzenleyenlere ve katılanlara teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2019, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER