Esnafı Dolaşan Başkan Kiraz, Sorun ve Sıkıntıları Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Battalgazi bölgesi Devlet Hastanesi civarındaki esnafların sorunlarını dinledi.

Esnafı Dolaşan Başkan Kiraz, Sorun ve Sıkıntıları Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, tüm Malatya’nın karşı çıkmasına rağmen AKP tarafından yıkılan, çok büyük mağduriyet yaşamaya başlanınca tekrar hastane yapımına başlanılan bölgedeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

BİR DOKUNUP BİN AH İŞİTTİK

Esnaf ziyaretleri esnasında değerlendirmelerde bulunan Kiraz, “Yaklaşık 7 yıldır hastane kapalı. Hastanenin kapalı olması dolayısıyla hastane civarında açılmış olan ve tek güvencesi hastane olan birçok esnaf maalesef içler acısı bir halde. Ekonomik olarak bunalmış durumdalar. Her görüştüğümüz esnaftan bir dokunup bin ah işittik.  Uzun süredir ekonomimiz ciddi sıkıntılar yaşıyor ve en çokta esnaflarımız etkileniyor. 300 bin nüfuslu bir ilçenin 7 yıldır hastanesiz bırakılmasının yanı sıra hastane civarındaki bütün esnaflar neredeyse iflas etmiş durumda. Birçoğu dükkânını kapatmış. Dükkânını kapatmayıp bu masrafları ve giderleri göğüsleyenler de büyük bir umutla yeni bir hastane yapılmasını bekliyor” dedi.

KÖTÜ BİR SÜRPRİZ

Esnaflar için kötü bir sürprizin de hastane kapısının yerinin değiştirilmesi olduğunu belirten CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Esnaflar tek umudu olan hastanenin açılması ve işlerinin düzene girmesini beklerken tekrardan içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Esnafların olduğu taraftaki kapı kapatılarak tamamen boş bir alana gelen ve karşısı askeriye olan bir kapı açılmak isteniyor. Bunun da sonucu olarak orada hiçbir esnaf kalmayacak, dükkanlarını kapatacak ve açlığa ve yoksulluğa mahkum olacak” ifadelerini kullandı.

YETKİLİLER ESNAFIN SESİNİ DUYMALI

Esnafların çoğuyla görüştüğümüzde bu süre içerisinde psikolojilerinin bozulduğunu, bütün birikimlerini harcayarak hayatta kalmaya çalıştıklarını, 7 yıl boyunca cepten yediklerini, hastane yapılırken umutlandıklarını ama kendilerine açılan kapıların kapatılmasıyla birlikte umutlarının yıkıldığını ifade ediyorlar.  Ciddi bir sorun var. Bir an önce yetkililerin bölgedeki esnafın sesini duymasını bekliyoruz. Ve hastanenin eski yerinde olduğu gibi aynı kapının kullanılması ve esnafa mağduriyet yaşatılmamasını bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Esnafın bu sorunlarını dile getirdiğimiz gibi işsizlikten kıvranan birçok esnafında uzun süredir isyanlarını dile getiriyoruz. Hastane Caddesi’nde ki esnafın durumu da daha büyük bir boyuta taşınmış durumda. Esnafların hepsi bir umut bekliyor ve o umudu mutlaka yetkililerin sağlaması gerekiyor.”şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER