Engelliler Yararına 39.960 Adet Mavi Kapak Toplandı

Mavi kapak toplama kampanyası kamuoyunda farkındalık oluşturmak adına Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu tarafından sürüyor

Engelliler Yararına 39.960 Adet Mavi Kapak Toplandı

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu engelliler konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak aynı zamanda ihtiyaç sahibi engellilere medikal destek vermek amacıyla mavi kapak toplama kampanyasını sürdürüyor.

Bu kapsamda Araştırma Hastanesi Tüp Bebek servisinde görevli hemşire ÇağlaYılmaz,büyük bir çaba ile 39.960 adet mavi kapak toplayarak engellilere destek oldu. Bir yıl boyunca mavi kapak topladığını söyleyen Yılmaz, “Engelli kardeşlerimiz için toplumda farkındalık uyandırmak ve ufakta olsa bir katkıda bulunabildiysem ne mutlu bana” dedi. Engelliler ile ilgili kampanyalara ve çalışmalara elinden geldiğince destek verdiğini söyleyen Yılmaz, engelleri birlikte aştığımız sürece hayatı daha kolay yaşayabileceğimizi ifade etti.

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Naile Altuntaş,  engellilerin toplumsal hayata adaptasyonları yanında sosyal ve kültürel çalışmalar yapmaya özen gösterdiklerini vurguladı. Engellilerin ekonomik hayatlarına da dokunabilmek adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altuntaş, toplanan 39.960 adet mavi kapağın bir engellinin ihtiyacını gidermek adına büyük önem taşıdığını söyledi.  Engelliler yararına toplanan mavi kapakların geri dönüşüm şirketleri üzerinden nakitte çevrildiğini söyleyen Altuntaş, “Geri dönüşüm ile birlikte hem çevre bilincini hem de engelliler konusunda kamuoyunda farkındalık uyandırmayı amaçlıyoruz” dedi.  

Engellilerin sosyal ve toplumsal hayata katılımları noktasında yaşanan engellerin yine toplum tarafından bertaraf edileceğinin altını çizen Altuntaş, “ Bir arada yaşama kültürü ile hareket ettiğimiz takdirde aramızda hiçbir engel kalmayacaktır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER