Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi deyatlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi detaylarını açıkladı

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU
Ülkemizin her yerinde yapıalcak sosyal konut projesinde başvurular yarın itibariyle başlayacak ve ekim ayının sonuna kadar sürecek. Projenini temeli yıl başında atılacak. 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.

Bu projelere 81 ilimizin her köşesinden 2 milyon vatandaşımızın başvurması bizi daha büyük projelere sevk etmiştir.

HEDEF 5 YILDA 500 BİN SOSYAL KONUT
Hedefimiz 81 ilde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa. 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

2012 yılında toplamda 6,5 milyon yapıyı içeren tarihimizin en büyük kentsel dönüşümü başlattık. Elbette bunun yararlanıcısı da milletimizin ta kendisidir. Bugün de sizlerin huzurunda sosyal konut odaklı şehircilik adımlarımıza yeni bir halka daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz.

"BİZİM KUVVETİMİZ MİLLETTİR"
Hep söylediğimiz gibi bizim kuvvetimiz millettir. Ülkemizin her yerinde yüz binlerce sosyal konut, konut arsasının ve iş yerinin inşa süresini başlatıyoruz. Başvurular yarın itibarıyla başlayacak ve ekim ayının sonuna kadar sürecek olan projenin ilk temeli yıl başında atıyoruz.

KONUT FİYATLARI BELLİ OLDU
Toplamda 608 bin lira olan 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan 240 ay vadeyle ev sahibi olunabilecek

Toplamda 850 bin lira olan 3+1 konutlarımıza aylık 3 bin 187 liradan başlayan 240 ay vadeyle ev sahibi olunabilecek

Konutların 50 bini İstanbul, 18 bini Ankara, 12 bin 500'ü İzmir, 10 bini ise Gaziantep'te yapılacak

SIKI BİR DENETİM MEKANIZMASI KURULACAK
İstanbul'da hane geliri 18 bin, diğer illerde 16 bin lira olan vatandaşlarımız başvurabilecektir. Taksit ödemeleri sözleşmenin imzalanmasıyla başlayacaktır. Ticari kazanç kaynağı haline getirmek isteyenlere ise fırsat vermeyeceğiz.

Kendi aklınca  devleti kandırarak TOKİ'den ev almaya çalışanlar hem ödediklerini kaybedecek hem evlerini kaybedecek. Sıkı bir denetim mekanizması kuracağız

ARSA FİYATLARI 
Arsalar iki gruptan oluşuyor. İlk grupta 350 ila 500 metrekarelik arsalar var bunlar 192.500 TL'den başlayan toplam fiyat ve 1.604 TL'den başlayan taksitlerin 10 yıl vaadiyle faizsiz şekilde ödeneceği bir yöntemle vatandaşlarımıza verilecektir.

192 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve 1.604 liradan başlayan taksitlerin 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde ödeneceği bir yöntemle vatandaşlarımıza satılacak

İŞYERİ FİYATLARI 
İşyerlerini 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle 120 ay vadeyle emekçi kardeşlerimize, genç girişimcilerimize sunacağız

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER