Çiftçilere Mazot gübre desteği ödemeleri başladı

Mazot gübre desteği ödemeleri yapıldı mı? 2022 çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ödenecek? 

Çiftçilere Mazot gübre desteği ödemeleri başladı

Çiftçilere sağlanan mazot gübre desteği ödemelerinde son durum vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere; hububat, gübre, tohum, mazot, toprak analizi ve kırsal kalkınma alanlarında verilen desteklerden yararlananlar ödemelerini banka hesapları üzerinden alacak. Peki Mazot gübre desteği ödemeleri yapıldı mı? 

ÖDEMELER NASIL SORGULANACAK?

Hububat, baklagil dane mısır desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, mazot gübre desteği, sertifikalı fidan üretim desteği, sertifikalı tohum kullanım desteğinden yararlanan vatandaşlar ödemelerin yatıp yatmadığını kontrol etmek için hesaplarını kontrol edebilir. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olanlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2021 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulamasında bulunabilir. Sorgulama için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapılmalı.

Buna göre; İlk ödemeler TCKN son hanesi 8, 6, 4 ve VKN son hanesi 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 olanlara, daha sonraki hafta TCKN son hanesi 0, 2 ve VKN son hanesi 0, 2 olanlara ödeme yapılacaktır. e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerinizle sorgulama yapabilirsiniz.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2022, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER