Çalık: 'Sağlıkta çok önemli adımlar attık'

KK Parti MKYK Üyesi ve Malatya milletvekili Öznur Çalık, “18 yılda sağlığa yaptığımız yatırım, bu salgın sürecinde bize katkısını sundu. Sağlıktaki değişimin dönüşümün en güzel örneğini dünyada Türkiye olarak biz yaşadık. Şimdi oluşturmuş olduğumuz altyapıyla, sağlık sistemimizle biz dünyaya örnek olacak, Dünya Sağlık Örgütü’nün de parmakla gösterdiği bir ülke haline gelmiş vaziyetteyiz. Bunda başta Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımız ve siz teşkilatlarımızın emeği çok” dedi. 

Çalık: 'Sağlıkta çok önemli adımlar attık'

Milletvekili Çalık, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ve yönetim kurulu ile video konferans üzerinden bir görüşme gerçekleştirerek, yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

““KOVİD-19’A EN HAZIRLIK ÜLKE TÜRKİYE’YDİ”
AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’dan kentte yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan milletvekili Çalık, “Kovid-19 süreci tüm dünyanın hazırlıksız yakalanmış olduğu bir pandemi süreci. Bu konuda en hazırlıklı olan ülkelerden bir tanesi Türkiye’ydi. Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve 19 Aralık’ta ilk kez görülen bu vaka, yaklaşık 3 ay sonra Türkiye’de görüldü. Bu esnada Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanımız ve bütün sağlık çalışanlarımızla birlikte bütün bakanlarımız kendi alanlarıyla ilgili tedbirleri, salgın Türkiye’ye gelmeden almaya başladılar. 19 Aralık’ta ilk Çin’de görülen bu salgın, Türkiye’de 13 Mart’ta görüldü. 13 Mart’a kadar alınması gereken bütün tedbirleri Türkiye olarak almıştık” dedi.

“BİLİM KURULU KURULDU, SINIRDAN GİRİŞLERDE HASSASİYET GÖSTERİLDİ”
10 Ocak itibariyle ilk Bilim Kurulu’nun kurulduğunu kaydeden Çalık, şunları ifade etti: “Özellikle sınırdan içeriye girişler konusunda hassasiyetler gösterdik. Havayolundan içeriye giren yolcularımız için işlemler yapıldı. Termal kameralar konuldu, özellikle Çin ve bölgesinden gelen insanların içeriye girerken kontrolleri ve sağlık muayeneleri yapıldı. En önemli tedbirlerimizden bir tanesi de Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın sosyal mesafe uyarılarıydı. Bu sosyal mesafe uyarılarımızla birlikte 13 Mart’ta ilk vaka görüldüğünde, Milli Eğitim Bakanlığımız okulları kapalı tutarak, evde eğitime geçişi sağladı. Arkasından bütün sağlık ekiplerimizle birlikte mücadeleye beraberce başladık. Sağlık Bakanımız başta olmak üzere bu konuda emek sarf eden bütün sağlıkçılarımıza teşekkür ediyorum.”

“SAĞLIKTA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”
Milletvekili Çalık, kovid-19 salgınıyla mücadelede evde kalmanın önemine dikkat çekerek, “Burada dikkat etmemiz gereken en önemli hadise; siz şehrin yöneticileri olarak evden hiç kimsenin çıkmaması gerektiğini bulunduğunuz her ortamda sözlü, yazılı, sosyal ve geleneksel medyada dile getirmenizdir. Bunu yaptığınızı da biliyorum. Mardin medeniyetler şehri. Mardin, üç semavi dinin buluştuğu şehir. Mardin benimde çok sevdiğim bir şehir. Mardin’i çok özledim, inşallah yeniden gelmek nasip olur. Yeniden sizlerle telekonferans sistemiyle değil, geçmişte olduğu gibi il başkanlığımızda ya da toplantı salonlarımızda esnaflarımızı gezerek birlikte oluruz. Ama bu süreci kısaltmak için hepimizin yapması ve alması gereken tedbirler var. Bu tedbirleri siz çok yakinen takip ediyorsunuz. Ama benim özellikle hem Mardin hem de tüm Türkiye’deki teşkilatlarımıza ve milletimize söyleyeceğim çok önemli cümle şu: biz sağlıkta çok önemli adımlar attık. Bu atmış olduğumuz adımlarla Mardin’deki ilçe hastanelerimiz olmak üzere bütün sağlık sistemini yeniledik” diye konuştu. 

“SAĞLIK SİSTEMİMİZLE DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK”
AK Parti iktidarları döneminde 18 yılda sağlık alanında önemli yatırımların yapıldığını ifade eden Çalık, şunları kaydetti: “18 yılda sağlığa yaptığımız yatırım, bu salgın sürecinde bize katkısını sundu. Sağlıktaki değişimin dönüşümün en güzel örneğini dünyada Türkiye olarak biz yaşadık. Hastanelerimizle, yoğun bakım ünitelerimizle, doktorlarımızla, bir milyon 165 bine ulaşan sağlık personellerimizle biz milletimize hizmet ettik. Bu salgın 2002’den önce Türkiye’nin gündemine gelmiş olsaydı, o SSK’nın genel müdürünün Kemal Kılıçdaroğlu olduğu dönemleri hatırlıyorsunuz, hiç düşünemiyorum hem vaka sayımız hem vefat sayımız tasavvur edemeyeceğimiz rakamlara ulaşabilirdi. Şimdi oluşturmuş olduğumuz altyapıyla, sağlık sistemimizle biz dünyaya örnek olacak, Dünya Sağlık Örgütü’nün de parmakla gösterdiği bir ülke haline gelmiş vaziyetteyiz. Bunda başta Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımız ve siz teşkilatlarımızın emeği çok. “

Milletvekili Çalık, Mardin’in güzel hizmetlere layık olduğunu belirterek, “İki milletvekilimiz var, 6 milletvekilinin hepsinin AK Partili olduğu hale getirmemiz lazım. Bu süreçte illerimizde teşkilatlarımızın yapması gereken çalışmaları siz maşallah yerine getirmişsiniz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aranması, kadın ve gençlik kollarımız ve sahada var olan sizlerle birlikte insanlarımıza ulaşıyorsunuz. Ellerinize, yüreklerinize sağlık” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER