Büyükşehir Belediyesi şirketlerine borçlanma yetkisi verildi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 10Nisan Cuma günüBüyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında olağanüstü toplandı. 

Büyükşehir Belediyesi şirketlerine borçlanma yetkisi verildi

Saat 14. 00’de olağanüstü olarak toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi,Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra gündem maddelerini görüşmeye başladı.
Korona virüs salgını ile ilgili alınan tedbirler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Korona virüsü salgınından bir an önce bütün insanlığın kurtulmasını temenni ediyorum. Ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa geçmiş olsun diyorum” dedi. 

Polis Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümünü de kutlayan Başkan Gürkan, “Daha nice yıllara diyorum. Bugün akşam saat 21.00’de balkonlara çıkıp polislerimizi alkışlayalım” ifadelerine yer verdi. 
Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yapılan toplantıda; 2020 Mali Yılı Bütçesine Ek Yatırım Bütçesi hakkındaki Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklifi görüşülerek kabul edildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olup kiraya verilen işyerlerinin kira sözleşmesinden kaynaklanan kira alacaklarının ertelenmesi hakkındaki Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının teklifi kabul edildi. 

Büyükşehir Belediyesi şirketlerine borçlanma yetkisi verilmesi hakkındaki Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının teklifi de görüşülerek kabul edildi. 
Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan hibe "Akıllı Şehirler Projelerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” nün kabulü hakkındaki Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının teklifi de görüşülerek kabul edildi.

Ayrıca gündeme sonradan ilave edilen; Çevreyoluna paralel olarak açılan ve Sivas Yoluna bağlanan yeni yola Anayurt isminin verilmesi hakkındaki teklif görüşülerek kabul edildi. 
Nisan ayı, olağan üstü toplanan meclis toplantısı meclis üyelerinin temenni ve dilekleri ile sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER