Belediye Başkanlarından Üç Aylar Ve Regaip Kandili mesajı

Belediye Başkanlarından Üç Aylar Ve Regaip Kandili mesajı;

Belediye Başkanlarından Üç Aylar Ve Regaip Kandili mesajı

Başkan Gürkan'dan Regaip Kandili Mesajı;

Üç Aylar Ve Regaip Kandilinin Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mübarek üç ayların başlaması ve Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Başkan Gürkan mesajında, “ dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı günlerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan Regaip Kandili de tıpkı diğer mübarek gün ve geceler gibi toplumumuz için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. ” dedi. 
Mübarek gün ve gecelerin insanların kalplerini yaklaştırdığını belirten Başkan Gürkan, “Bir kez daha hep birlikte Allah'ın bereket, rahmet ve mağfiretinin bol bol ihsan edildiği üç aylara ve Regaip Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. 
Regaip Kandili ile Rabbimizin bizlere sunduğu bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan ayına yaklaşmanın manevi hazzını üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz.”  
Bu mübarek günler vesilesiyle birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Gürkan, “Yüce Mevla’nın sonsuz affından merhametinden ve iyiliğinden bol bol yararlanıldığı bu mübarek gecede birlik ve beraberliğimizin artmasını temenni ediyorum. Ülkemizin ve bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan diliyorum” dedi. 

BAŞKAN GÜDER’DEN REGAİB KANDİLİ MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, mübarek üç ayların habercisi rahmeti ve bereketi bol olan Regaib Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Regaib Kandili dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaib Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Başkan Güder, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını vurguladı.

Kandillerin, insanların kalplerin birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik, dayanışma duygularını arttıran, çok özel geceler olduğuna işaret eden Başkan Güder, mesajında şunları kaydetti; “İslam aleminde son derece önemli yere sahip olan kandil gecelerinin ilkini; perşembeyi cumaya bağlayan geceyi Regaib Kandili olarak idrak edeceğiz. Rahmeti ve bereketiyle mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bizleri, sağlıkla, huzurla bu mübarek günlere kavuşturan Rabbimize hamdolsun. Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. Müminler için elbette bütün zamanlar kıymetlidir ve Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerekir. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi idrak ederek yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerimizi ve yaşadığımız hayatı muhasebe etmemiz için çok kıymetli fırsatlardır. Regaib kelime manası itibariyle isteme, arzulama ve meyletmeyi ifade etmektedir. Dolayısıyla Regaib Kandili'nde de anlamına uygun olarak Rabbimizin ihsanını diliyorum. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin Regaip kandilini ve Mübarek üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

BAŞKAN ÇINAR’DAN ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİ KUTLAMA MESAJI;

“Mağfiretin, Bereketin Ve Lütfun Bol Olduğu Üç Aylara Kavuşmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Üç Aylar ve Regaip Kandili kutlama mesajında; “ Manevi coşkuyu daha fazla yaşadığımız ve kendimizi günahlardan arındırmak için fırsat gördüğümüz bu mübarek günlerin toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni ederim.” ifadelerine yer verdi.

Yazılı mesajında; Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandili’nin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Aziz hemşerilerime ve İslam âlemine mübarek üç ayların ve Regaip kandilinin hâyırlar getirmesini diliyorum.Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bugünler, Allah'a şükür imkanı bulacağımız özel günlerdir. Regaip Gecesi duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın huzuru ve kardeşliğimizin pekişmesi için dua edelim. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Regaip Kandili’nin bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz.

Regaip Kandiliyle başlayan, bin aydan hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşan kandiller zincirini içinde barındıran bu gecenin İslam Âlemine barış ve huzur getirmesini diler, tüm insanlığın birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

        


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER