Battalgazi Belediyesi İbadete Açılacak Camilerde Dezenfekte Çalışması Başlattı

Battalgazi ilçe sınırlarında bulunan ve  yakın zamanda ibadete açılması beklenen camiler ve taksi duraklarında dezenfekte işlemi yapılıyor. 29 Mayıs Cuma günü kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının cemaatle kılınabileceği camiler ile taksi duraklarında Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontol Müdürlüğü ekiplerince temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştiriliyor.

Battalgazi Belediyesi İbadete Açılacak Camilerde Dezenfekte Çalışması Başlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında, 16 Mart'tan itibaren Corona pandemisi  kontrol altına alınıncaya kadar kapatılan camiler 29 Mayıs günü cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açılıyor. Coronavirüs tedbirleri kapsamında, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğinin açıklanmasının ardından Battalgazi Belediyesi'de bölgede ki namaz kılınacak olan cami, Cemevi  ve  taksi duraklarında dezenfeksiyon çalışması başlattı.

KAYYIM MEHMET SELİM, “BELEDİYEMİZDEN NE İSTERSEK YERİNE GETİRİLİYOR”

Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan dezenfeksiyon çalışmasını değerlendiren Hidayet Camisi Müezzin Kayyımı Mehmet Selim, “Battalgazi Belediyemizin hizmetleri takdir ediyoruz. Uzun bir aradan sonra Cuma namazı ile camilerimiz açılacak. Battalgazi Belediyemizde camimizi önceden dezenfekte ederek, bizler için hazır hale getiriyor. Osman Güder Başkanımız göreve geleli bir yıl olmasına rağmen  çok güzel işler yapıyor. Her zaman Belediyemizden ne istersek yerine getiriliyor. Taleplerimiz karşılanıyor. Bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” Dedi

İMAM EYİOL,“OSMAN BAŞKANIMIZA BAŞKANIMIZA MÜTEŞEKKİRİZ”

Camilerinde yapılan dezenfeksiyon çalışmalarından dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür eden Ayşehan Camii İmam Hatibi Abdulsebur Eyiol, “Bu camimizin yapımından bu zamana kadar görev yapıyorum. Allah izin verirse Cuma günü Cuma namazı ile yeniden başlayacağız inşallah ibadetlerimize. Kısmi olarak  tedbirlerimizi alıp, namazlarımızı kılmaya başlayacağız Allah’a hamd olsun. Cenab-ı Allah Milletimizi, memleketimizi bu afetten, musibetten korusun. Allaha hamd olsun cemaatimize kavuşacağız Cuma günü inşallah. Şuan Battalgazi Belediyemiz camilerimizi Coronavirüs salgını nedeniyle hem dezenfekte ediyor, hemde bahçemizi yıkayacaklar. Allah Belediye Başkanımızdan ve ekibinden razı olsun.   Burası merkezi bir cami. Alanı büyük ve ferah bir alanımız var. Çimlerin biçimi olsun, yıkaması olsun, banklar olsun,  caminin iç alanının temizliği olsun ne zaman ihtiyaç duyduysak tek telefonla en hızlı bir şekilde gelerek gereken çalışmaları yapıyorlar. Biz ne zaman ihtiyaç duyduysak başkanımızı her zaman yanımızda bulduk” dedi.

TAKSİCİ ESAFINDAN BAŞKAN GÜDER’E TEŞEKKÜR

Taksi duraklarının dezenfekte edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Taksici esnaflarından  Veysel Coşkun ise “Battalgazi Belediyemizin yapmış olduğu hizmetten memnunuz.  Araçlarımız ve Durağımız ilaçlandı. Battalgazi Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmetten dolayı da Osman Güder başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çalışan personellerin ellerine sağlık. Hijyenin çok önemli olduğu bu günlerde taksici esnafını unutmayan Başkan Güder ve ekine teşekkür ediyoruz” İfadesini kullanırken,  Hacı Ekici’de “Durağımız ve araçlarımız tek tek dezenfekte edildi. Taksilerimizde hijyen çalışması yapıldı. Osman Güder başkanımıza ve ekibine bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte Yandan Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince, Battalgazi Bölgesinde bulunan Cami ve Cemevleri gibi ibadethanelerde rutin olarak hijyen çalışmaları devam edecek. Bu hafta sonuna kadar Battalgazi bölgesinde bulunan 80 Taksi durağının dezenfekte işlemlerinin tamamlanması planlanırken, bölgede bulunan İbadethanelerde de çalışmalar sürecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER