Batan Esenlik Başkan Gürkan'la Yüzde 50 Büyüdü, Kara Geçti

Esenlik Marketler Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile yeniden Malatya'ya kazandırıldı.

Batan Esenlik Başkan Gürkan'la Yüzde 50 Büyüdü, Kara Geçti

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ESENLİK AŞ. artık zarar eden değil, kar eden bir şirket oldu. Selahattin Gürkan’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından köklü değişikliklere uğrayan ESENLİK AŞ. özellikle geçen yıla göre yüzde 50’den fazla büyüme sağladı.

BELSOS’TA UYGUN FİYAT VE KALİTE 

31 Mart yerel seçimleri öncesinde hem Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde hemde şirketlerinde yaşanan zararlar kamuoyunda en çok konuşulan konuların başında gelmişti. Ancak Selahattin Gürkan’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından ve BELSOS ve ESENLİK şirketlerinde yaşanan sıkıntılar, tek tek ortadan kalkmaya başladı. Malatya’nın bir çok alanında hizmet veren BELSOS, kafe ve yemek alanında düşük kalite ve yüksek fiyatla zararın noktasındayken, şimdi ise kalitesi ve uygun fiyatlarıyla Malatya’da vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen mekan haline gelmiş durumda.

ESENLİK YENİDEN AYAĞA KALKTI

Gelelim ESENLİK Marketlere. Malatya’nın öz markası olarak bilinen ESENLİK Marketler uzun yıllardır Malatya ve bazı çevre illerde hizmet etmeye devam etti. Ancak son yıllarda market ürünlerinde ki yüksek fahiş fiyatlar vatandaşlar tarafından büyük bir tepkiye neden oldu. Haklı olarak fiyatlara tepki gösteren Malatyalılar, başka bir market reyonu ile Esenlik Market reyonlarını kıyasladıklarında aradaki uçurumu fark ediyorlardı. Esenlikte reyonlara yansıyan fiyat farklılığı toptancılardan alınan yüksek fiyatlardan kaynaklanıyordu. Bu artış ise ESENLİK AŞ’nin toptancılara uzunca aylar verdikleri ödeme planlarıydı. Çünkü; toptancılar artık ESENLİK şirketinden para alamadıkları için ürün vermiyordu, hal böyle olunca devreye başka firmalar giriyor ve Esenlik’te yüksek fiyata aldıkları ürünleri mecburen yüksek fiyatlara satmak zorunda kalıyordu. Bu borçlar birikti, birikti ve mülkiyetler satıldı, bazı mülkiyetler ise borçlanmalardan dolayı Malatya’nın bazı tanınmış isimlerine devredildi. Kamuoyunda ESENLİK kapanacak, elinde avucunda hiçbir şey kalmadı denilirken, Başkan Selahattin Gürkan, yapmış olduğu çalışmalarla Malatya’nın öz markasını yeniden ayağa kaldırdı. Seçim sürecinde vatandaşlar tarafından en çok Esenlik Market tarafından yapılan yüksek fiyat artışları hakkında şikayet alan Başkan Gürkan, vatandaşa vermiş olduğu sözü tuttu ve artık Esenlik Marketlerde, uygun fiyat, kaliteli ürünler raflardaki yerini almış durumda.

Peki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın göreve gelmesiyle ESENLİK Marketlerde neler değişti;

1-    Eskisi gibi 60 değil, 200’ün üstünde firma ile çalışılarak, ürün ağı yaygınlaştırıldı.
2-    Gecen yıla göre yüzde 50 den fazla büyüme sağlandı.
3-    Borcundan dolayı ürün alınamayan ve boş olan depolar ile marketlerin rafları ürünlerle doldu taştı
4-    Fiyat istikrarı ve indirimler yapılarak Malatya’da istenilen denge sağlandı.
5-    “Bir gün değil, her gün indirim” sloganı ile her gün indirim yapılıyor.
6-    Dijital ortam kullanılarak “Sanal Market” sitesinde vatandaşlara özel dev indirimler yapılıyor.
7-    Her ay yüzlerce üründe yapılan büyük indirimler, hem kısa mesaj olarak hemde dergilerle vatandaşlara ulaştırılıyor.
8-    Esenlik Market raflarındaki ürünlerin fiyatları piyasanın her zaman altında tutuluyor.
9-    Toptancılara olan tüm borçlar kapanırken,  ödemeler artık zamanında yapıldığı için alınacak ürünleri vermek isteyen firmalar, sıraya girmiş durumda.
10-     38 Şubesi ile hizmete devam eden ESENLİK Market’te, zarar eden marketler kapatıldı, bazılarında ise konsept değişikliliğine gidildi.  Kar getirileceği düşünülen 4 yeni şube ise Malatyalıların hizmetine sunuldu.
11-     Özlenilen araba çekilişi ile 3 şanslı kişi, hayallerinin arabasına kavuştu.

Yani kısacası; Malatya’nın öz sermayesi Esenlik Marketler, Başkan Selahattin Gürkan’ın birikim ve tecrübesiyle yeniden Malatya ve Malatyalılara kazandırılmış oldu.

Göreve geldiği günden itibaren ise bazı kesim tarafından kaleme alınarak yıpratılmaya çalışılan Selahattin Gürkan, “Ben Susarım Hizmet Konuşur”  dercesine her şeye kulağını tıkayarak sadece hizmete devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2020, 09:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cengiz mermer
Cengiz mermer - 4 yıl Önce

Tebrikler başkanım.

Aliseydi İlhan
Aliseydi İlhan - 4 yıl Önce

Kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerekli. Selahatin Gürkanı tebrik ederim

SIRADAKİ HABER