Başkan Gürkan Sözünü Tuttu! Malatya İlkler Arasında

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Malatya, Türkiye'nin, Avrupa'nın ve Dünya’nın parlayan yıldızı olacak" dedi ve sözünü tuttu. Başkan Gürkan, Dünyanın en önemli fuarlarından biri olan EXPO 2028 Fuarı’nın Malatya’da düzenleyeceği müjdesini verdi.

Başkan Gürkan Sözünü Tuttu! Malatya İlkler Arasında

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir kez daha Anadolu Anayurt yapan destan şehri Malatya'yı ilkler arasına koymayı başardı. Başkan Gürkan, daha önce Antalya ve Hatay'ın ev sahipliğini yaptığı EXPO Fuarını, yoğun girişimleri sonunda 2028 yılında Malatya’ya getirmeyi başardı.

Özellikle Battalgazi Belediye Başkanlığı yaptığı süreç içinde önemli işlere imza atan Başkan Gürkan, Türkiye'ye rol  model olacak projeleri hayata geçirmesinin ardından dikkatleri biranda üzerine çekmeyi başardı ve 2019 yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmişti.

Göreve gelmesiyle birlikte Malatya'nın kanayan yaralarına tek tek neşter vurmayı başaran Başkan Gürkan, yıllardır bitmek bilmeyen Çevreyolu’nun 3 yıllık görev süresinde belli bir noktaya gelmesinde önemli katkı sağlarken, 20 yıldır atıl halde bulunan YİMPAŞ binasını Malatya'ya yeniden kazandırdı. Malatya’ya daha önce “Vagon Onarım Fabrikası” olarak yapımı gerçekleştirilen ama bir türlü faaliyete geçirilemeyen projeyi Kızılay’a kazandıran Başkan Gürkan, Malatya'ya yapılacak çok sayıda okulun protokolünde imzalayarak, eğitime de önemli katkılar sağladı.

En son olarak, Dünya’da FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyatlardan sonra uluslararası bazda çeşitli ülkelerden en fazla çok insanı bir araya getiren EXPO Fuarı'nın Malatya'ya gelmesinde etkin rol oynayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın tanıtımını uluslararası çapta sağlayacak olan EXPO Fuarını 2028 yılında ilimizde düzenlenmesini sağlayarak, "Malatya, Türkiye'nin, Avrupa'nın ve Dünya’nın parlayan yıldızı olacak" dedi ve sözünü tuttu.

Bu sayede Dünya fuarı (EXPO) organizasyonu ile 2028 yılında binlerce turist gelecek ve Malatya ekonomisine katkı sağlanacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2022, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER