Başkan Gürkan,'Malatya Ve Malatyaspor Sevdalılarıyız'

Yeni Malatyaspor ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Gürkan,"Bizler Malatya Ve Malatyaspor Sevdalılarıyız"dedi.

Başkan Gürkan,'Malatya Ve Malatyaspor Sevdalılarıyız'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Malatyaspor ile ilgili gelişmeler hakkında basın mensupları ile bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu.  
Ramada Otelde düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile basın mensupları katıldı. 
Son günlerde gündemde yer alan Yeni Malatyaspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “KonumuzMalatyaspor,Malatyaspor olunca Malatya’da yaşayan ve Malatya’da yaşamayan tüm Malatyalıların ve Malatya’yı seven tüm sempatizanlar bu konuya çok önem verirler. 
Bizlerde Malatyalı olarak, Malatyaspor’un sevdalılarıyız. Malatyaspor’un başarısı bizleri onurlandırır, gururlandırır. Bütün Malatyalıları onurlandırır ve gururlandırır. Biz Malatyaspor’un sürekli başarılı olmasını isteriz. 
Malatyaspor’un düşme sürecindeki yaşadıkları ve daha sonra Belediyespor ile başlayan Yeni Malatyaspor süreci o aşamaların sonucunda Süper Ligde olan bir Malatyaspor. 
Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, 6 yıllık süre içerisinde güzel hizmetler yapmıştır. Ama son sürece geldiğimizde özellikle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında hatalar zinciri birbirinin ardına geldi. 
Teknik heyetin değişmesi, tekrar değişmesi, futbolcuların satılmış olması, var olan futbolculardaki sahaya çıkmaya eğilimi şeklindeki disiplinsizliğin olması ve yönetimin yaptırım noktasında burada zayıf kalması ve bunun sonucu olarak Malatyaspor’umuzunligden düşmesi ile sonuçlandı. 
Biz özellikle ikinci yarıda bu süreci acaba kurtarabilir miyizdüşüncesi ile belediye başkanlarımız ile Yeni Malatyaspor Başkanı ve yönetimiyle çok yakın temas içerisindeydik. 
Yaptığımız görüşmelerde o dönemde Malatya kamuoyunda mevcut yönetimin bir an evvel istifa etmesi istenirken, biz bulunduğumuz sorumluluk ve mevkiiningereği dedik ki, ‘dere geçerken at değiştirilmez’ ve bütün bu anlamda olan şimşekleri de üzerimize çektik ve sonuçta o şimşekleri üzerimize atanlar haklı çıktılar. Bizim de ikinci bir alternatifimiz yoktu. O dönemde yönetimin istifa etmesi takımda başka şeyler olabilir ve bu arada tekrar sorumluluğu bize iade edebilirlerdi. 
Burada Malatya’da belli bir grup var. Basın mensupları bunu biliyorlar. Yani başarısızlıktan mutluluk duyabilecek insanlar. 
Ama bütün bunlara rağmen bizler dedik ki; maddi ve manevi olarak Malatyaspor’umuzun yanındayız. Her konuda destekledik. Taraftarların deplasmana gitmesinden, bizim teknik heyeti ve futbolcuların antrenman ziyaretleri, İstanbul’da yapmış olduğumuz ziyaretler ile bu süreci düzeltmek için elimizden geleni yaptık. Ama sonuç olarak Malatyaspor kümeden düşme durumunda kaldı. Yani yapılamayacak ne kadar hatalar var ise, bütün hatalar sanki nispetmiş gibi yapıldı ve sonuç Malatyaspor’un ligde düşmesi oldu.” dedi. 
Geçtiğimiz süre içerisinde yaşanan deprem hadisesi ve pandemi sürecinin Malatya’yı ve Malatyaspor’u olumsuz yönde etkilediğini Federasyon Başkanına, Spor Bakanına ve Sayın Cumhurbaşkanına ilettiklerini ifade eden Başkan Gürkan, “Malatya açısından bu süreç normal bir süreç değildi, anormal bir süreçti. Ligde kalmaması Malatyaspor’un çok daha vahim durumlara gideceğinin görüntüsü idi. 
Futbolcuların sahaya çıkmadığını biliyoruz, biz o dönemde destekledik. Ekonomik anlamda ilgili şirketlerimiz sponsorluk anlaşmaları ile destekleyerek futbolcuların sahaya çıkması sağlandı. 
Bu süreç bu şekilde gidince ve neticede sonuç Süper Ligden düşme ile sonuçlanınca bu sefer bizler yaşadığımız bu genel küresel anlamdaki ve lokal anlamdaki deprem hadisesini ilgili yetkili mercilere getirdik. 
Sonuçta; Federasyonumuz, Spor Bakanımız ve Cumhurbaşkanımız 3 takımın küme düşmesinin kaldırılması noktasında genel eğilim belirlendi. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza, Federasyonumuza ve Kulüp yöneticilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. 
Malatya kamuoyunun yoğun baskısı ve yönetimin istifa etmesi yönetimin Malatya ile bağının olmaması noktasında basın mensuplarının ve kamuoyunun baskıları var. 
Bunun üzerine Malatyaspor Başkanımıza dedim ki, Adil Bey durum böyle böyle, ben ilgili ve yetkili kişiler ile görüşeceğim. Benimki açıktır öyle kapalı gizli kapı arkasında düşüncesi olan insan değilim, bu tür insanları da tasvip etmediğimi de ifade etmek istiyorum. 
Her süreci, Belediye Başkanlarımız ile yaptığımız görüşmede sizin istifa etmenizi istiyorlar. Daha sonra Malatyaspor Divan Kurulu toplanmış, divan kurulu başkanı daha önce istifa etmiş ve ondan önce 1-2 ay öncede ikinci başkan istifa etmiş, divan kendi arasında toplanmış ve bizim kararımız Malatyaspor’da bir kan değişikliğinin iyi olacağını bizlere söylediler. 
Milletvekilleri ile yapmış olduğumuz toplantılarda, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Bakanla telefonla görüşme yaptık, CHP Milletvekili Veli Ağbaba ile telefon ile görüşme yaptık, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile telefon görüşmesi yaptık. Diğer milletvekillerimiz ile de yüz yüze oturulup konuşuldu. Hepsinin ortak fikri olarak, Malatyaspor’da bir kan değişiminin uygun olacağını ifade ettiler. 
Peki bunu Malatyaspor Başkanımıza kim ve kimler iletecek dediğimizde, Başkanımız siz Şehr-ül Eminsiniz, siz iletin dediler. Bende Yeni Malatyaspor Başkanımız Adil Gevrek Bey’i aradım. Malatyaspor ile ilgili halkla, ilgili ve yetkili kişiler ile yapmış olduğumuz görüşmede böyle bir sonucun olduğunu ve bu konuda da tebliği Büyükşehir Belediye Başkanı olarak senin yapmanın uygun olduğunu isterseniz telefonla bunu söyleyin, isterseniz bir yerde söyleyelim dedik. 
Telefon ile yapmış olduğumuz görüşmeleri ifade ettim. Kendileri de Başkanım siz böyle diyorsunuz ama başkaları da bizlere -sizlerin görevde kalması daha uygun diyorlar- dedi. Bizlerin şahıslarla bir durumu olamaz. Adil Bey bu memlekete hizmet etmiş, buradaki talebimiz hem onun huzuru açısından hem Malatya’da bir kan değişikliğinin olması ve yeni bir yönetimle gitmesi daha uygun olacağını uygun bir lisanla ifade ettik. 
Ama bunu karıştırma noktasında birileri farklı bir amaçla bunu yapıyorsa üzülürüm. Zayıflığın ifadesidir. Farklı ortamlarda farklı konuşuyorsa öyle bir söylemler var. Bunlar hoş değil, Malatya’da gezdiğimde herkes buraya ne zaman müdahale edeceksin netice de burası bir hukuk devletidir. Biz ancak görüş ve düşüncelerimizi ifade ederiz. Kendilerine bunu söyleriz. Bunu da ilettik. Bugünde basın toplantısı yapacağımı şeffaf bir şekilde söyledim. Konuşmalarımın özetini de ifade ettim. 
Temennimiz ve dileğimiz odur ki, Malatya ve yönetim açsında aklıselimin galip gelmesidir. Tabiki Malatyaspor kişiye endeksli değildir. Belediyeler kişiye endeksli olmadığı gibi, bunlar Malatya’nın ortak malıdır. Malatya’nın hepsi bunun ortak paydaşıdır. 
Dolayısıyla biz paydaş olarak ve Malatyaspor’a hem maddi hem de manevi desteklerimiz sonucu ve bu desteklerin sorumluluğunun getirdiği yaklaşımla kamuoyunda oluşan duygu ve düşünceleri Malatyaspor’un yönetimine ifade ettik. Bundan sonraki karar Malatyaspor’un yönetimi ve yönetim kurulunun kararıdır. 
Burası bir hukuk devletidir. Bizim kimseye şöyle veya böyle deme şansımızda yoktur. Temennimiz, kamuoyunun beklentisine cevap verir. Cevap verilmediği takdirde sezon içerisinde süreç yine biz Malatyaspor’un başarısından yana oluruz. 
Dolayısıyla biz, hataları eksikleri ve yanlışları Malatya kamuoyuyla, Malatyaspor yönetiminin bütünleşemediğini ve değişik platformlarda ifade ettik. Dün de kendisine ifade ettim. Bugün de siz basın mensuplarının huzurunda Malatya’mıza bunu deklare ediyorum. Bu benim Şehr-ül Emin olarak sorumluluğumun gereğidir. Kişilerle ve şahıslarla bizim husumetimiz duygusal anlamda küskünlük barışkanlık isteyip istememe şeklinde bir düşüncemiz olamaz. Aklıselim bir insanında zaten böyle bir düşüncesi olamaz. 
Bu açıklamayı Malatya kamuoyu huzurunda ve siz basın mensuplarının huzurunda Malatya’nın önümüzdeki süreçte belediyenin bir daha bu konuda sorumlulukta addedilmemesi noktasında açıklama gereğini duyuyorum ve hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Basın Toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER