Başkan Gürkan'dan Kadir Gecesi Mesajı

Kadir Gecesi Manevi İkliminin Yanısıra Birlik Ve Beraberlik İçin Vazgeçilmez Bir Fırsattır

Başkan Gürkan'dan Kadir Gecesi Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Yayımladığı mesajda, Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlandığını ve bu nedenle bu gecenin tüm zamanlardan daha değerli olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Büyük bir huşu ile karşıladığımız Ramazan ayının manevi atmosferinin sona erecek olmasının hüznü ile Ramazan Bayramının habercisi olan Kadir Gecesinin sevincini aynı anda yaşıyoruz. 

Bütün insanlık için hidayet rehberi olan Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlanmış olması, Kadir Gecesi'ni diğer bütün zamanlardan daha üstün kılmaktadır. Kuran-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, manevi ikliminin yanı sıra, birlik ve beraberlik için de vazgeçilmez bir fırsattır. Bu nedenle tüm hayırları, dostlukları, kardeşlik ilişkilerini, komşuluk duygularını ve hemşerilik ruhumuzu bu gecede daha da arttırmalıyız

Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde kalpleri bir araya getiren bu gecelerin anlam ve önemi daha büyüktür. İnsanları derin bir tefekküre ve iç muhasebe yapmaya sevk eden bu gecenin, her zaman ve her mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. 

Bu vesileyle başta hemşerilerim olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER