Başkan Güder, 'Genç Çiftçiler Projesi' ödül törenine katıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Genç Çiftçiler Projesi’ ödül törenine katıldı.

Başkan Güder, 'Genç Çiftçiler Projesi' ödül törenine katıldı

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Genç Çiftçiler Projesi’ ödül töreni Gedik Kültür Merkezinde gerçekleşti.Düzenlenen törende genç çiftçilere ödülleri takdim edildi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,"Tarımdan uzaklaşan gençliği tekrardan tarımla buluşturmak adına yapılan bu projeyi desteliyoruz"dedi.

Malatya’nın farklı bölgelerinde çiftçilik yaparak tarımsal kalkınmaya katkı sağlayan girişimci kadın çiftçileri desteklemek amacıyla düzenlenen ödül törenine: Vali Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  İl Tarım Müdürü Tahir Macit, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Salmaz, İlçe Tarım Müdürlüğü Yetkilileri ile çiftçiler katıldı.

‘Genç Çiftçiler Projesi ödül törenini düzenlenen bütün kurumlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ Dünya’da tarımın sıkıntılarla yüz yüze geldiği bir dönemde, özellikle tarımdan uzaklaşan gençliği tekrardan tarımla buluşturmak adına yapılan bu projeyi takdirle karşılıyorum. Tarım’da kendi kendimize yeten bir ülke iken maalesef hemşerimiz rahmetli 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’la sanayi toplumuna geçerken tarımı unuttuk, ihmal ettik. Sanayi toplumu oluşurken belki tarım toplumunda bu arada desteklememiz gerekiyordu. Bu ihtiyacı AK Parti dönemimizde görmüş olduk. Bu dönemde özellikle tarımın desteklenmesi hususunda birçok çalışmaya imzalar atılmış oldu. Bunlar yeterli mi, yeterli değil, daha fazlasını yapmamız lazım. Tarımla uğraşan insanları teşvik etmemiz lazım, bu teşviğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle burada Tarım İl Müdürlüğüne çok iş düştüğünü ifade etmek istiyorum. Çiftçilerimizin elinden tutmamız lazım, bunları ödüllendirmemiz lazım, sorunlarını ve sıkıntılarını onlarla beraber çözüm üretmemiz gerekiyor.Genç Çiftçiler Projesi ödül törenini düzenleyen İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile Yeşilyurt Ziraat Odasına teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadesini kullandı.


 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2019, 19:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER