Bakan Dönmez:'Elektrik ve doğal gaz faturalarını 90 gün erteledik'

Elazığ'da yaşanan ve Malatya'da hissedilen 6,8 şiddetindeki depremin ardından Elazığ'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, burada açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez:'Elektrik ve doğal gaz faturalarını 90 gün erteledik'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde yıkılan ve hasar gören binalardaki abonelerin ocak ayı elektrik ve doğal gaz faturalarının 90 gün ertelendiğini söyledi.

Deprem anından itibaren elektrik ve doğal gaz hizmetlerinin en güvenişir bir şekilde arz edilmesi için gerekli müdahaleye yaptıklarını belirten Bakan Dönmez, "AFAD’ın ‘güvenlik gerekçesiyle buralarda elektrik ve doğal gazın kullanılması mahsurlu değil’ dediği hiç bir yerde elektriğimiz kesik değil, tüm köylerimizde  elektriğimiz var. Doğal gaz kullanan aboneler açısından da herhangi bir sorun söz konusu değil.Valiliklerin belirlediği, yıkılan ve hasar gören binalarla ilgili olarak ocak ayındaki faturaların tahsilatını 90 gün süreyle erteledik. Herhangi bir gecikme cezası almaksızın bu ertelemeden yararlanacaklar. Dana önceden başka bir nedenle elektrik ve gazı kesik olanlar da başvurmaları halinde bundan yararlanacak"dedi.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER